Petterssons miss sänkte Köpenhamn

”Vi förlorar på ett pissemål”

FOTBOLL

KÖPENHAMN

Alvaro Santos gjorde mål och succé direkt i FC Köpenhamn.

Men en oturlig snedspark av Jörgen Pettersson bäddade för Glasgow Rangers seger.

- Bollen studsade upp och hamnade helt fel så att dom fick inkast. På det inkastet blir det sen mål. Det ska inte få hända. Vi förlorar på ett pissemål, säger Pettersson.

Foto: SCANPIX
Jörgen Pettersson tar sig åt huvudet efter att Köpenhamn missat Champions League .

Glasgow Rangers tog ledningen på en straff som ficks för en fällning i röran framför Balázs Rabóczki som räddat en frispark från långt håll.

Det var det enda som Rangers hade skapat i form av farligheter.

I 63:e minuten bytte Hasse Backe in både Alvaro Santos och Jörgen Pettersson. Alvaros inträde på planen möttes av enormt jubel och det blev ett byte som satte rejäl fart på Köpenhamn.

Chansade med Alvaro

- Det var ren gambling. Alvaro har spelat en och en halv match på fyra månader och bara tränat tio dagar med oss. Men allt kan ske med såna spelare på planen.

- Man ser direkt att Alvaro är en forward som glöder och jag känner sen tidigare till hans förmåga som genombrottsman, säger Hasse Backe.

Det tog 20 minuter. Sen trängde sig Alvaro fram och nickade in kvitteringen som i det läget betydde förlängning och fortsatt chans till Champions Leaguespel.

- Att göra mål direkt i en ny klubb är viktigt men tyvärr kan man inte känna någon glädje när man förlorar. Jag spelar alltid för laget, säger Alvaro Santos.

Tre minuter efter hans mål får Jörgen Pettersson den olyckliga snedträffen och styr bollen från mittplan ner till hörnflaggan till höger om det egna målet.

Skapade ingenting

- Rangers har en frispark som de får straff på och sen ett inkast. Mer skapade de inte. Vi får inte ge bort segern genom att släppa till på den typen av fasta situationer. Framförallt inte på hemmaplan, säger Hasse Backe.

Förlusten kostar den danska storklubben någonstans mellan 50 och 100 miljoner kronor med ett förväntat utfall i ett Champions Leaguespel.

Nu går man i stället in i Uefacupens första omgång vilket är en klen tröst.

Stefan Alfelt