Sociedad klarade oavgjort mot Espanyol

”Det kanske är bra men jag är besviken”

FOTBOLL

BARCELONA

Charmigt skrällag i fjol - påpassad favorit i år.

Välkomna till en ny värld, Real Sociedad.

- En poäng borta kanske är bra, men jag är besviken, säger Sander Westerveld till Sportbladet.

Suckar och besvikelse efter en poäng i Barcelona - tydligare mått kan man inte få på förvandlingen som La Real genomgått under Reynald Denoueix.

Vicemästarna kom till Olympiastadion utan turkiske målkungen Nihat, och fick en mardrömsstart på säsongen. Efter 23 minuter drog Pierre Womé en frispark med vänstern, och när skicklige backen Rekarte skulle rensa gick bollen i eget mål.

- Den gick rakt mot mig, jag kunde tagit den enkelt. Men försvararna rusade mot mig och en av dem fick dem på knät. Jag var chanslös. Om vi bara håller våra positioner när bollen går så ska det inte bli så, säger målvakten Sander Westerveld.

La Real hade svårt att få igång sitt offensiva spel, men fyrkanten Karpin-De Pedro-Kovacevic-Xabi Alonso glimtade till stundtals och visade kvalitéerna som finns där. Efter paus sjönk Kovacevic djupare i planen och hittade en yta mellan Espanyols backlinje och balansspelarna Bastía/Domoraud. Där vände matchen.

Oturligt mål

- Vi fick ett oturligt mål mot oss, det var starkt att komma tillbaka efter det, säger norske backen Björn Tore Kvarme till Sportbladet.

Det var - som vanligt - Kovacevic som fixade målet.

Men förarbetet var inte ett dugg som vanligt.

Inköpte sydkoreanen Lee Chun Soo, med en hel sektion som hejaklack, tog vara på en försvarsmiss av Jarque och lyfte bollen stiligt över belgiske målvakten Erwin Lemmens. På linjen störtade Kovacevic fram och forcerade in bollen framför Marc Bertrán.

Real Sociedad var det bättre laget, de hade ett par chanser att avgöra matchen.

Men de fick inget gratis.

Påpassade favoriter får inte det.

- Alla är på det klara med att det kommer att bli mycket svårt att upprepa det vi gjorde förra säsongen, men vi vet också att vi har ett bra lag, säger Björn Tore Kvarme.

Det visade Espanyol redan i premiären.

Simon Bank

ARTIKELN HANDLAR OM