Juve visade mästarklass

Lippi: Vi kan vara extremt nöjda

FOTBOLL

ROM

Juventus var favoriten bland favoriterna i årrets italienska liga.

En favoritstämpel som bekräftades i går med segern över Empoli.

- Vi kan vara extremt nöjda, säger Juventus tränare Marcello Lippi.

Foto: ap
David Trezeguet jublar efter sitt 4-0-mål mot Empoli. Juventus vann till slut med 5-1.

Drygt tre månader har gått sedan scudetto-vinsten, men när det vitsvarta laget i går var tillbaka på Stadio delle Alpi kändes det som om det aldrig varit sommar och semester. För det började precis som det slutade: med ett urstarkt och vinnande Juventus.

- Det kommer att bli en fin säsong. Alla vet att vi fortfarande är hungriga på segrar, men även de andra lagen fick en bra start, sa Alessio Tacchinardi efteråt.

Agnelli saknades

På hedersläktaren saknades Gianni Agnelli, vars död Juventus fortfarande sörjer, men stora delar av familjen var där och såg Alessandro Del Piero för tredje året i rad göra två mål i premiären.

Det första kom redan efter dryga kvarten då Zambrotta serverade Del Piero en god boll som "Alex" nickade in till vänster om Bucci i Empoli- målet.

Gillar spela fram

- Det är mitt jobb att spela fram anfallarna och jag trivs med det, säger Zambrotta.

Gästerna från Toscana vek ändå inte ner sig; Empoli spelade bra och som vanligt var det Di Natale som skapade mest. Han slog ändå uppgivet ut med händerna när Buffon gjorde ännu en megaräddning.

- De var bra i första och Di Natale tvingade mig till en del räddningar.

Det viktiga var att vinna, sa Buffon efteråt till italienska medier.

Del Piero - igen

Juventus gick till vila med bara 1-0, men sex minuter efter pausen slog Del Piero till igen, på frispark.

Juventus marscherade på som en outtröttlig soldat och David Trezeguet gjorde 3-0 på en hörna från lille giganten Pavel Nedved. Trezeguet härmade sedan Del Piero när han gjorde dubbelmål och 4-0. Marco Di Vaio avrundade målkalaset med en straff. Han slog bollen till höger, Bucci gick till vänster och det var 5-0. I slutminuterna fick Di Natale och Empoli ett tröstmål.

Nyförvärven Fabrizio Miccoli, Stephen Appiah och Nicola Legrottaglie debuterade alla tre som förväntat.

- Det var en stor känsla. Det är en premiär som vi kommer att minnas. Jag är nöjd med spelet, men framför allt med resultatet, säger Legrottaglie.

Ont i magen

Fabrizio Miccoli hade det mindre roligt. Under matchen började han känna sig dålig.

Han byttes ut i paus och fick senare kraftiga magsmärtor.

Det visade sig vara blindtarmen.

- Han opererades direkt och mår bra och är tillbaka om två veckor, meddelade sent i går kväll Juventus medicinska personal.

Miccolis mage var det enda lilla orosmolnet på Juve-himlen och Marcello Lippi var en belåten man efter segern, men lovade ännu mer.

- Även vid en sådan här vinst finns det aspekter att diskutera, saker att förbättra, men i nuläget är det bra så här. Mycket bra.

Jennifer Wegerup