Lazios suveräna premiärknock

Pånyttfödde Albertini: Jag tror ”det stora Lazio” är tillbaka

FOTBOLL

ROM

Lazio vill slåss på allvar om scudetton den här säsongen.

I går visade laget att man har musklerna för det.

Mancinis mannar vann lätt med 4-1 hemma mot Lecce.

- En skön premiär, både för laget och mig, säger Demetrio Albertini.

De fick en fin premiär i går, Lazio och Demetrio Albertini. Lazio fick den första viktiga, inledande segern och Albertini fick göra mål i debuten. "Il milanista", som han skämtsamt kallas, gav Lazio ledningen efter tjugo minuter med en snygg backrundning och ett precist avslut i målvakt Amelias bortre hörn.

Pånyttfödde Albertini var inte den ende som glimrade i Lazio; första halvlek var bitivs mycket imponerande med ett offensivt, snabbt och underhållande spel.

- Vi är närmast felfria i första halvlek, vi spelade så som jag vill att vi ska spela, sa tränare Roberto Mancini efter matchen.

Slokade i värmen

2-0 ordnade Bernardo Corradi när han smått akrobatiskt tryckte in en retur på ett skott från Stankovic. Lazio-spelarna dansade bakom målet framför

Curva Nord medan de utspelade Lecce-spelarna slokade i värmen.

3-0 kom efter en hörna från "tigerögat" Mihajlovic, de ljusblå fansens älskling. Hörnan gick till Albertini som spelade bollen snett inåt bakåt till Stefano Fiore som slog till med ett av omgångens snyggaste mål .

- Jag hoppas verkigen att Lecce i första halvlek inte var det riktiga Lecce, sa sydlagets tränare Delio Rossi efteråt.

Stam saknades

Efter paus ändrades dock spelbilden. Lazio inledde nonchalant och försvaret, där skadade Stam saknades, blev allt mer virrigt och darrigt.

Efter bara fem minuter kunde Konan nicka mål för Lecce efter dålig markering av Giuseppe Favalli.

Lecce lyckades dock inte göra flera mål på sina chanser och istället blev det Lazio som punkterade matchen när Massimo Oddo med ett långskott, som gick in via backen Stovini, gjorde 4-1.

- Vi blev trötta i andra halvlek. Spelarna är fortfarande trötta efter matchen mot Benfica och resan.

- Det var vädligt varmt också, det var första matchen vi spelade på det här klockslaget på två månader, säger Roberto Mancini.

Han var ändå nöjd med spelet och berömde den lyckosamme debutanten Albertini.

- Vi visste att det är en stor spelare, med kvalitet och klass.

Albertini själv var även han trött, men glad.

- Jag är lycklig, över mitt mål och över att vi vann. Vi gjorde en fantastisk första halvlek. Jag tror att "il grande Lazio", "det stora Lazio", är tillbaka.

Jennifer Wegerup