Ronaldinho räddade Barcelona från fiasko

Nattsvart i nattmatchen - då slog nye kelgrisen till

FOTBOLL

Barcelona fick bara med sig en poäng i hemmapremiären mot Sevilla.

Poängräddare?

Ronaldinho, så klart.

Foto: PRESSENS BILD
HET DRABBNING Luis Enrique och Javi Navarro rök ihop ordentligt och tog struptag på varandra. Tumultet resulterade "bara" i varsitt gult kort för kombatanterna. Matchen? Den slutade 1-1...

Barça fick en flygande start på årets La Liga genom 1-0-segern borta mot alltid svårspelade Athletic Bilbao i första omgången.

Med Patrik Andersson tillbaka i backlinjen och en fruktad anfallstrio i Ronaldinho, Luis Enrique och 19-årige portugisen Quaresma, var det inte många som trodde att Sevilla skulle kunna störa Frank Rijkaards lagbygge hemma på Camp Nou.

Men Sevilla chockstartade.

Spanska superlöftet Reyes gjorde 1-0 på straff för gästerna redan i den 10:e minuten.

Då var klockan 00.15, lokal tid.

Eftersom Barcelona ville spela med sina stjärnor, och inte släppa iväg dem till EM- och VM-kval, fick de matchen flyttad till tidig, tidig onsdagsmorgon.

De holländska stjärnorna, Kluivert, Overmars, van Bronckhorst, Reiziger och Cocu var inte med ändå, och kanske var det därför Barça hade problem med Sevillas anfall med Dario Silva i spetsen.

För gästerna fortsatte att kontra sig till bra lägen.

Och hemmalaget blev allt mer frustrerat. Något som märktes i närkamperna, som de blårödrandiga ofta var sist in i.

Spektakulärt mål

Domare Megia Davila delade ut hela fyra varningar till Barça - bara ett till gästande Sevilla.

Barça slet hårt men hade problem att skapa några riktiga målchanser. Men kvitteringen kom och det var Ronaldinho, så klart. Och det var spektakulärt, så klart. Den alltid leende brassen fick bollen utanför straffområdet och laddade. 1-1 och räddad heder för stjärnlaget, om än tursamt. I slutet av matchen hade nämligen uruguayanen Dario Silva en gyllene chans att chocka Barça igen. Men bollen smet tätt över och 80 000 Barçafans fick gå hem och sova bort sin besvikelse över två förlorade poäng.

”Bara” oavgjort – här är alla stjärnor Barcelona saknade

Stefan Persson

ARTIKELN HANDLAR OM