Carew och Riise i slagsmål

Carew hemskickad från landslags-samling

FOTBOLL

Norges och Romas anfallare John Carew skickades på tisdagen hem från det norska landslagets samling inför landskampen mot Portugal på onsdag i Oslo.

Detta efter att ha hamnat i bråk med Liverpool-backen John Arne Riise – som upprepade gånger ska ha spottat efter Carew på träningen.

Foto: BJØRN S. DELEBEKK
Carew, Iversen och Riise.

– Vi har inte pekat ut någon syndabock. Men John slog John Arne, och det är en oacceptabel handling, säger Tore Krogstad vid det norska idrottsförbundet till Verdens Gangs nätupplaga.

– Vi övervägde alla möjligheter och kom fram till att vi måste skicka hem honom. Men det krävs två för att träta.

Bråket inträffade startade träningen på måndagskvällen. Spelarna var irriterade på varandra och lagkamraten Steffen Iversen var tvungen att gå emellan för att skilja dem åt.

Därefter ska Riise ha spottat på Carews skor. I spelarbussen på väg från träningen slog sedan Carew Riise i ansiktet, enligt VG.

Tidigt på tisdagsmorgonen fick Carew beskedet att han inte längre ingår i truppen till matchen mot Portugal och valde att sätta sig på första flyget hem till Rom.

– Han gick över gränsen, säger Tore Krogstad.

Carew ville på tisdagen inte kommentera bråket.

John Arne Riise säger till VG att han upplevde slaget som ”väldigt obehagligt” – men vill i övrigt inte ge någon kommentar.

Matchen mot Portugal spelas på onsdag kväll och ingår inte i EM-kvalet. Norge har en match kvar att spela i kvalet, mot Luxemurg, och har fortfarande en liten chans att nå slutspelet som avgörs nästa sommar i Portugal.

Rickard Westman