Målshowen

7–2 mot Valladolid – nu leker stjärnorna i Real...

FOTBOLL

Raul, Ronaldo, Beckham, Figo och Zidane.

När stjärnorna i Real Madrid trampar igång finns det absolut ingenting som kan stoppa dem.

Valladolid fullkomligt manglades sönder i gårdagens match i La Liga.

Foto: Reuters
Raul firade tidig julafton i går.

Det var ett inspirerat och spelsuget Real Madrid som tågade in på Santiago Bernabéu i går kväll. ”Bara” 1–1 i förra omgången mot Villarreal var en besvikelse och det skulle inte få upprepas.

Och direkt stod det klart att Valladolid skulle få en jobbig afton. Världsstjärnorna i Real spelade en strålande och publikfriande fotboll och det första målet hängde i luften från första stund.

Totalt utspelade

Gästerna fick knappt låna bollen, ändå var det en Valladolidspelare som svarade det första målet. Julio Cesar – som lämnade Real Madrid i somras – nickskarvade in Ronaldos skott i den 21:a minuten.

Förnedringen och eländet för gästerna hade bara börjat.

Tio minuter senare svarade Raul för en riktig delikatess när han klackade in Figos fina inlägg. Och bara två minuter senare var det dags för en ny Raul-uppvisning i världsklass, när han kontrollerat tog ner Roberto Carlos inlägg och elegant lobbade bollen över Albano Bizarri i Valladolids mål.

I den andra halvleken fortsatte Reals målkavalkad:

Zinedine Zidane dundrade på volley in David Beckhams långa, men otroligt precisa cross.

– Det var ett strålande avslut, förmodligen det bästa jag någonsin sett någon göra på en lång crossboll, sa Beckham efter matchen.

Julio Cesars tunga kväll fortsatte när han fällde Luis Figo i straff-området. Figo tog själv hand om straffen och slog den retfullt förbi Bizarri.

David Beckham fina genomskärare nådde Ronaldo som fintade bort en försvarare och säkert placerade in 6–2.

Matchens lirare Raul, som gjorde två mål i EM-kvalet i onsdags mot Ukraina, avslutade sedan målkalaset med sitt tredje mål för dagen. Ett par decimeter från mål klackade han in bollen på nytt.

– Raul gav oss en fantastisk show i dag, sa Real-tränaren Carlos Queiroz efter matchen.

Daniel Brändh