Totti gjorde två mål

-fick stående ovationer

FOTBOLL

Det var nästan som för 2000 år sedan. Folket i Rom hade samlats och hyllade sin hjälte med stående ovationer.

Romas lagkapten Francesco Totti var tillbaka och gjorde två mål – varav ett med magnifik elegans – när han tog huvudstadens lag till serieledning.

Igår visade Francesco Totti vem som är Italiens vassaste spelare. Efter att ha missat säsongsstarten på grund av en höftskada var den italienska fotbollsprinsen åter i spel och gjorde Romas tredje och fjärde mål i förnedringen av Brescia med 5–0.

3–0-målet var ett väggspel mellan honom och Cassano. Den senare slog en lång diagonalpass till Totti som placerade en strumprullare i målvaktens högra stolpe.

4–0 var desto vackrare.

Totti sprang enkelt genom Brescia-försvaret och några meter innanför straffområdet väljer han att känsligt lyfta bollen över Castelazzi i Brescias mål. En lobb som påminde om den straff som han slog mot Holland i EM-semifinalen 2000.

Drömmer om guld

Roma som hade en tung fjolårssäsong och blev åtta, har rivstartat i årets Serie A. Och det mycket tack vara nye backen från Ajax – rumänen Christian Chivu. Förutom ett säkert backspel, bjöd även han publiken på Olympiastadion på ett drömmål.

I den 23:e minuten smekte Chivu in ett skruvat vänsterskott från 30 meter i Castelazzis närmsta kryss.

Nu har Roma-anhängarna har redan börjat drömma ett nytt ligaguld.

Pierre Matteoni

[email protected]

5 hetaste målskyttarna i Italien