”Spelarna måste prestera bättre än någonsin”

Smokinglirarnas tre punkter för framgång mot Valencia i kväll

FOTBOLL

Så här ser den ut. AIK-fansens önskeelva som ska stoppa den spanska armadan ikväll.

- Spelarna måste prestera bättre än de någonsin gjort under säsongen om vi ska ha en chans, säger Jonas Eneroth från supporterföreningen Smokinglirarna.

Sportbladet har låtit AIK:s supportrar själva sätta ihop det lag man vill att AIK ska ställa upp med i kvällens tuffa möte mot Valencia i UEFA-cupens första omgång.

Många har tröttnat på Richard Moneys kringkastande av spelare på planen och när nu motståndet heter Valencia är det dags för fansen att ta saken i egna händer.

Nyckelorden för uppställningen är enligt Smokinglirarna defensiv och flexibilitet.

- Det är bara att glömma att vi skulle kunna föra matchen ikväll, trots att vi har hemmaplan. Istället måste vi i första hand backa hem och sedan satsa på snabba spelvändningar, säger Eneroth.

- Denna uppställning ger möjlighet att snabbt ställa om och försvara sig med 4-5-1 för att sedan gå till anfall med sex-sju spelare. Men då krävs att spelarna verkligen tar sina löpningar, säger han.

Mats Rubarth indisponibel

Elvan som AIK-fansen presenterar påminner i stort den elva som besegrade Elfsborg med 4-0 i lördags. Mats Rubarth är dock som vanligt indisponibel på grund av avstängning och ersätts på sin vänsterkant med Martin Åslund som är mittfältare och inget annat.

- En löpstark spelare som inte viker sig i närkamperna. Det kommer att behövas i den viktiga kampen om mittfältet, säger Eneroth.

Matchen mot de spanska stjärnorna kommer att locka storpublik till Råsunda. Upp emot 30 000 åskådare väntas se AIK ta sig an av vad som på förhand målats upp till ett "mission impossible".

- Vi ska egentligen inte ha någon chans. Valencia är ett av Europas bästa lag - vi ligger åtta i allsvenskan, säger Jonas Eneroth.

- Jag har absolut ingenting emot om vi ställer elva man i eget straff-område och tjongar bort bollarna hejvilt om vi klarar 0-0.

1. Aggressiv defensiv

2. Snabba spelvändningar

3. Sätta chanserna

Tränare: Smokinglirarna

Martin Skogsberg

ARTIKELN HANDLAR OM