4-1!

Nu har Bayern vaknat

FOTBOLL

KIEL

En vecka med två tunga förluster och Ottmar Hitzfeldt gav Bayern München tre dagars kasernförbund.

Det ledde till fyra mål - och höstens återkomst.

Foto: ap
Kramkalas bland Bayerns stjärnor efter ett av fyra mål i toppmatchen.

Två förluster på en vecka, mot Schalke i bundesliga och Lyon i Champions league fick Bayern Münchens tränare att ta med sig sina mannar på träningsläger, en dag tidigare än beräknat.

"Vi är tillbaka"

Där förbjöds spelarna att tala med pressen och PR-arrangemang ställdes in.

- Under den tid vi har tillsammans har spelarna kasernförbund. De behöver tid med varandra för att hitta den nödvändiga koncentrationen, säger tränaren Ottmar Hitzfeldt till sport1.

Och hans förmaningar hjälpte.

När Bayern München i går tog emot Borussia Dortmund (4-1) tog det bara två minuter innan Michael Ballack slog den första frisparken i stolpen.

- Det var viktigt för oss att starta aggressivt, det har vi saknat. När vi nu får tillbaka det spelet så ser man vilken potential vårt lag har, säger Michael Ballack till DSF.

Han nickade in 1-0 i den 27:e minuten efter en frispark. När sedan Dortmund, som kom till spel utan 14 av sina proffs, fick den 19-årige debutanten Markus Brzenska utvisad före paus ökade Bayern takten.

Släppte aldrig greppet

Visserligen kvitterade Jan Koller i den 49:e minuten, men inte ens 60 sekunder senare nickade Willy Sangol in Sebastian Deislers hörna och Bayern München ledde igen.

Sedan släppte mästarna aldrig greppet.

- Nu har vi tagit det första steget på väg upp ur djupet, säger Ottmar Hitzfeldt till Kicker.

Anna Carlsson