Real Madrid förnedrades av Sevilla i La Liga

Madrid chockat: Det går inte att förstå vad som hände

FOTBOLL

Egna produkten Rubén González, 21, gjorde sin fjärde A-lagsmatch i karriären.

Den slutade i tårar på bänken, syndabock och utbytt redan efter 26 minuter.

Då låg Real Madrid under med 3-0. Och det skulle bli värre...

Foto: AP
Gooool! Sevillas Dario Silva jublar sitt 2-0-mål mot Real Madrid.

I 37:e minuten sköt Francisco Casquero 4-0 för Sevilla och kollapsen var ett faktum. Det stjärnspäckade miljardlaget med Beckham, Zidane, Raúl, Figo och Ronaldo från start förlorade till slut med 4-1 efter en något bättre andra halvlek.

Det lär knappast hjälpa, fans och media kommer att vara skoningslösa i sin kritik närmsta dagarna.

- Det går inte att förstå vad som hände i första halvleken, säger den chockade manager Carlos Queiroz. Hela laget har misslyckats, inte bara spelarna utan även coacherna. Vi bär alla vårt ansvar för det här.

Fel mål, Helguera...

1-4 mot ligatian Sevilla är inget annat än ett monumentalt fiasko, nästan lika smärtsamt som 1-5-förlusten mot Mallorca i våras. Det var en av tidernas största skrällar; hemma på Santiago Bernabeu-stadion ledde Real med 1-0 i paus men släppte sedan in fem mål i andra halvlek.

I går kan stjärnorna i alla fall skylla på att de spelade borta och fick en dålig start.

Iker Casillas hämtade första bollen ur nät redan efter sex minuter. Och det var hans egna backar som fixat dit den. Rubén González skulle nicka undan ett Sevilla-inlägg men nickade rakt på Ivan Helguera och bollen studsade in.

Det var bara ett exempel på det totala kaos som rådde i backlinjen.

Ett annat är att domaren Pedro Tristante Oliva delade ut tretton gula kort varav sex till Real Madrid (Guti fick två och visades ut).

Vad tänkte Pavon på?

Men allra sämst gick det för högerbacken Francisco Pavon. Han dribblade som sista man, blev av med bollen till Jose Antonio Reyes (matchens kung!) som hittade Francisco Casquero, som sköt 4-0 förbi Casillas.

Dessförinnan hade uruguayanske skyttekungen Dario Silva och högerbacken (!) Daniel Alves rusat genom ett stillastående Madrid-försvar och gjort 2-0 och 3-0.

- Vi behövde inte vinna matchen första fem minuterna, men vi hade heller inte behövt förlorade den första tio, sa Queiroz.

Det var smärtsamt, både för fans och spelare.

Talang i tårar

Rubén González tårar illustrerar Madrids misslyckande. Den 21-årige talangen, egen produkt dessutom, gjorde sin blott fjärde A-lagsmatch i karriären och grät öppet på bänken sedan han blivit syndabock och utbytt redan efter 26 minuter.

Trots förlusten är Real med i toppen av La Liga, två poäng bakom Deportivo och på samma poäng som Valencia som också chockförlorade; 1-2 hemma mot Racing Santander.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM