Real Sociedad vill ha Svensson

Kan ingå i en bytesaffär: Southampton bestämmer

FOTBOLL

Två italienska serie A-klubbar vill ha Anders Svensson.

Samtidigt visar även spanska Real Sociedad intresse för honom.

- Det stämmer att flera intressenter hört av sig, säger agenten Kent Carlzon.

Foto: BILDBYRÅN
EN FULLTRÄFF Anders Svenssons tunga tid i Southampton kan snart vara över. Real Sociedad vill byta Javier De Pedro med svensken.

Det rör på sig rejält kring Anders Svensson just nu. Samtidigt som vissa placerar honom i IFK Göteborg och allsvenskan, finns intresse från två av Europas främsta ligor.

Två medelstora italienska klubbar är intresserade av den svenske landslagsmittfältaren. Via ombud har kontakt tagits med Anders Svensson själv och hans agent Kent Carlzon. Ett ombud har också på plats träffat Southamptons ordförande Rupert Lowe.

Vill hyra först

- Jag kan inte säga så mycket, men du är inte fel ute. Det finns ett antal personer som hört av sig, säger Kent Carlzon.

Enligt Sportbladets italienska källor vill klubbarna låna Anders Svensson till att börja med för att sedan köpa loss honom om man är nöjd med hans spel.

- Det finns inga italienska klubbar som kommer att köpa i januari, alla vill låna, säger källan.

Kent Carlzon tror att Anders Svensson skulle passa bra i den italienska eller spanska ligan.

Svensson är beroende av att få mycket boll och det är ingen hemlighet att han inte uppskattar den roll han har med Southamptons nuvarande spelstil under Gordon Strachans ledning.

- Jag vill dock starkt poängtera att Anders trivs jättebra i klubben. Och dessutom gäller hans kontrakt i två år till så det hänger inte så mycket på vad Anders vill utan vad Southampton vill, säger Kent Carlzon.

Den engelska klubben uppges vara intresserad av en bytesaffär med spanska Real Sociedad.

Byte mot De Pedro

Spanjorerna vill gärna ha Svensson i utbyte mot Javier De Pedro.

- Jag kan inte kommentera det. Det jag kan säga är att det inte finns något konkret bud från någon i nuläget, säger Carlzon.

Huruvida tränaren Gordon Strachan blir kvar i klubben inverkar på Svenssons framtidsplaner. Strachan har nu fått lov av Southampton att föra samtal med Leeds som jagar ny tränare efter att Peter Reid sparkats.

Kent Carlzon kommer i slutet av veckan att ha ett möte med Southamptons ledning om Anders Svensson.

- Därför vill jag inte säga något i nuläget, säger Carlzon.

Klubbarna i Italien avvaktar också mötet.

- Vi vill se om Southampton är beredda att släppa honom och hur det blir med Strachan. Efter mötet den 22 november kan vi ta ny kontakt, säger en av Sportbladets källor.

Real Sociedad

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM