Skandalen i Rom

Lazio-Peruggia urartade: fem varningar och sex utvisningar

FOTBOLL

Sex utvisningar, fem varningar, bråk, protester och förolämpningar.

Matchen mellan Lazio och Perugia urartade totalt.

– Lazio är redo att vinna med alla metoder, säger Perugias utvisade tränare Serse Cosmi.

Perugias president Luciano Gaucci instämmer:

– Allt är en komplott för att få ner oss i serie B.

Matchen mellan Lazio och Perugia i Rom igår sammanfattas bäst med ett enda ord: skandal.

– Det blev för mycket nervositet och spända känslor, medgav efteråt en märkbart skakad Roberto Mancini, tränare i Lazio.

Han var en av alla de som tappade humöret. Bråket hade sin upprinnelse i Lazios första mål som Dejan Stankovic gjorde. Målet väckte vilda protester hos Perugia som ville haft frispark efter Conceiçaios ruff på Fusani. Allt protesterna åstadkom var en varning på lagkapten Tedesco.

– Man kan inte göra så många fel i en och samma match, säger Perugias president Luciano Gaucci om domare Bolognino.

Rött kort för kapningen

I andra halvlek kvitterade Perugia genom Grosso och det blev allt fulare ute på plan. Perugia som sladdar i botten av ligan slogs för poäng, Lazio för fortsatt topphäng och revansch efter derbyförlusten. Diamoutenes fula kapning av Lazios lagkapten Favalli resulterade i rött kort och även Perugias Di Loreto blev utvisad för fult spel.

Domare Bolognino kämpade förgäves med att behålla kontrollen.

I stället bröt ett jättebråk ut mellan i stort sett alla spelare i båda lagen. Det slutade med utvisning för både Lazios Conceçiao och Perugias Ignoffo. Mancini sprang fram och knuffade hårdhänt in sina spelare på plan. Både Corradi och Giannichedda fick rejäla knuffar av en rasande Mancini, som är känd för sitt heta humör, som han dock brukat kunna tygla på senare år.

Perugias tränare Serse Cosmi skulle dock skämma ut sig mera. Både han och klubbens direktör och presidentson, Alessandro Gaucci, blev utvisade efter bråk och protester vid sidlinjen med Lazios Simone Inzaghi inblandad.

Ropade ”Forza Roma”

Inzaghi varnades, medan Cosmi fick gå ner i omklädningsrummet. Han hånades av Lazios fans och vrålade då ”Forza Roma!”. Hans hejarop till Lazios ärkerival var en provokation som diskuterades vilt i går kväll i de italienska fotbollsprogrammen ”Domenica Sportiva”, ”Controcampo” och i ”I 90:e minuten”.

Att matchen slutade 3–1 till Lazio efter mål av även Corradi och Inzaghi kom helt i skymundan.

– Det är alla emot oss. Det är en komplott, de vill ha oss i serie B, men de kommer inte att lyckas, säger president Luciano Gaucci.

Tränare Cosmi säger till kanalen RAI2:

– Man måste beundra Lazio för deras vilja att vinna, även med fusk och bråk.

Roberto Mancini svarar bara:

– Jag ger mig inte in i den polemiken. Vi borde behållit vårt lugn, men förtjänade att vinna.

Jennifer Wegerup