Här börjar hans målshow

Henry: Alla har väntat på att vi ska prestera i Europa – nu gjorde vi det

1 av 5 | Foto: GETTY
STARTSKOTTET Thierry Henry ger Arsenal ledningen med 1-0 borta mot Inter och inleder därmed sin egen personliga uppvisning.
FOTBOLL

Thierry Henry frälste Arsenal.

Krisen vändes när Inter förnedrades.

- Vi visade inte det riktiga Arsenal i Champions League förrän i kväll. Alla har väntat på att vi ska prestera i Europa - nu gjorde vi det, säger Henry.

När det som bäst behövdes klev Thierry Henry fram.

- Det var en svår match för oss eftersom alla sagt att vi inte kan vinna i Europa, säger han.

Det verkade inte vara svårt. Definitivt inte för Thierry Henry. Världens just nu hetaste anfallare smekte iskallt in 1-0 i första halvlek. Christian Vieri slog in 1-1 men log inte, i fortsatt protest mot sina fans.

Det var det enda anmärkningsvärda i en seg första halva.

Henry show

Efter paus brakade det loss: Henry show.

Thierry Henry gjorde precis som han ville. Snurrade med Inters försvarare och serverade sin medspelare med mästerlig precision.

Fredrik Ljungbergs slog in 2-1 på pass av Henry.

3-1 i 85:e minuten höll yppersta världsklass. Henry kom fri - men såg inte ut att nöja sig med att bara göra mål. Han väntade in Inters lagkapten Javier Zanetti, bara för att dra honom och slå in bollen förbi Francesco Toldo i Inters mål.

- Det är enkelt att spela när man väl fått ledningen. I andra halvlek slappnade vi av och spelade så bra som vi kan göra. Dom blev tvungna att pressa på. Men vi är snabba i kontringarna och straffade dom, säger Fredrik Ljungberg.

Före matchen hade Arsenal bara vunnit en av de nio senaste Champions League-matcherna. Kritikerna har sagt att Arsenals spel inte fungerar internationellt.

Henry gav dem en näsknäpp när Inter förnedrades. Italienarna har aldrig förlorat så stort i Europa tidigare.

- Folk har spekulerat i vårt engagemang och vår vilja, före den här matchen har vi inte haft turen med oss, säger Thierry Henry.

Tvåa i gruppen

Arsenal vände total Europakris till ett riktigt bra läge.

Före matchen var målet att vinna och fortfarande ha chansen kvar till avancemang.

Segern förde upp Arsenal på lika många poäng som Inter. Storsegern gav en målskillnad som gör att Arsenal ligger tvåa, före Inter på grund av inbördes möten (5-4 totalt).

Arsenal har allt i egna händer inför sista omgången mot Lokomotiv Moskva hemma på Highbury.

- Vi är tvingade att vinna mot Lokomotiv, men vi är i en bra position. Fast mycket kan hända, vi har inte kvalificerat oss ännu och Lokomotiv är ett bra lag, säger Arsenals tränare Arsene Wenger.

Johan Rikner