Skuldtyngda Stuttgart årets stora skräll i Europa

1 av 2 | Foto: AP
Se upp, här kommer vi Timo Wenzelt har sänkt Rangers och Stuttgart jublar. Tyskarna är på väg mot någon riktigt stort. Både i Bundesliga och i Champions League.
FOTBOLL

KIEL

Med skulder på närmare 160 miljoner kronor och en medelålder under 22 år är Stuttgart på väg mot toppen.

I Tyskland och i Europa.

Nu saknas bara en poäng för gruppseger i Champions league.

Placeringen bakom mästarna Bayern München i fjolårets Bundesliga ansågs vara en lyckträff. I år har de unga vildarna från Stuttgart visat att fjolårets succé var allt annat än tur.

De leder den tyska ligan och toppar sin grupp i Champions League före Manchester United. Nu räcker det att tyskarna tar en poäng borta på Old Trafford för att ta hand om förstaplatsen.

- Det viktigaste är att vi är vidare till åttondelsfinal, men när vi nu har möjligheter att vinna gruppen så vill vi gärna ta den. Jag tror verkligen att vi har chansen, säger tränaren Felix Magath till SAT 1 efter segern mot Glasgow Rangers (1-0).

Han är mannen som byggt ett av Europas bästa lag av de spelare som inga andra klubbar ville ha. Medelåldern är 21,8 år och de som kallas för klubbens stjärnor har ännu inte fyllt 25 år.

Lever billigt

Klubben har arbetat med små medel och hittat spelare som suttit missnöjda på bänken i andra ligor eller spelat i amatörklubbar.

Under tränaren Felix Magaths ledning har laget inte förlorat någon av sina elva hemmamatcher i de europeiska cuperna och efter 13 ligaomgångar är de obesegrade och har bara släppt in tre mål.

De har dessutom fyra raka segrar i Champions League - varav en mot Manchester United.

- Kvalitén utvecklas ibland från plågan och jag kräver väldigt mycket av spelarna. Jag är både tränare och manager, men från min tid i Frankfurt har jag tagit med mig en viktig sak: Hellre mycket arbete än mycket irritation, säger Felix Magath till Bild.

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM