Juve vill ha Svennis - för 325 milj

1 av 2
FOTBOLL

LONDON

Juventus är intresserade av Svennis.

Den italienska klubben är beredd att betala honom 65 miljoner kronor om året.

Svennis skulle totalt få makalösa 325 miljoner för fem år.

Tidningen Daily Express påstår i dag att engelska fotbollsförbundets erbjudande om en förlängning av Svennis kontrakt delvis berodde på att man vill mota bort Juventus.

Enligt tidningen har Sven-Göran Eriksson fått ett erbjudande på gigantiska 325 miljoner kronor för fem år från serie A-klubben.

Bäst betald i världen

Det betyder att Svennis i så fall blir den absolut bäst betalde tränaren i världen.

Om det är sant.

Svennis säger sig också vara "smickrad" över det engelska fotbollsförbundets, FA, uppvaktning av honom. FA gjorde det mycket ovanliga att offentligt gå ut och berätta att man erbjudit Svennis ett kontrakt till 2008.

Kontraktet skulle ge honom drygt 14 miljoner pund de fyra år som är kvar - ungefär 46 miljoner om året.

I engelska media har det förekommit uppgifter om att Svennis var besviken på budet

Svennis irriterad

Men Svennis är irriterad över att förbundet lät det bli offentligt - man lade helt enkelt ut nyheten på den egna hemsidan.

Det påstår åtminstone hans agent Athole Still.

Svennis har också fått en ny chef som Sportbladet berättade i går. West Hams förre tränare Trevor Brooking har utsetts till "fotbollschef" på förbundet.

Nu finns det uppgifter om att det finns flera olika skäl bakom tillsättningen. Dels ska Brooking vässa alla aspekter på landslagsfotbollen, dels ska han vara beredd på att hoppa in om Svennis bestämmer sig för att lägga av efter fotbolls-EM i sommar.

Tillfällig tränare

Brooking fick rycka in som tillfällig tränare i West Ham under sin tid i klubben.

- Jag hoppas att det aldrig blir aktuellt i fotbollsförbundet för jag önskar att Sven har en lång och framgångsrik karriär i England, säger han i Evening Standard.

Leif Kasvi

ARTIKELN HANDLAR OM