Mästarknocken!

Inter var uträknat och hånat - då krossade man ligaledarna Juve

FOTBOLL

LISSABON

Inter var uträknat och bortdömt inför stormötetet med Juventus.

Sällan har så många haft så fel.

Inter spelade ut ligaledarna och vann med 3-1.

- Vi ville visa alla att Inter fortfarande finns, säger Julio Cruz.

Foto: AP
KUNG CRUZ Julio Cruz gjorde två mål och visade vägen när Inter skakade av sig Arsenal-förlusten och krossade Juventus med 3-1. "Vi ville visa alla att Inter fortfarande finns", säger han.

I tisdags blev Inter förnedrat och krossat hemma på San Siro mot Arsenal i Champions League. I går kväll, fyra dagar efter förlusten med 5-1, besegrade ett glimrande Inter ligaledarna Juventus borta.

- Efter tisdagens match ville vi visa alla, säger en lycklig Julio Cruz.

Han och unge Martins bildade på nytt anfallspar och radapar. Det var de två som låg bakom det mesta när Inter i september slog Arsenal borta med 3-0.

I går var de tillbaka och lyfte på nytt Inter.

- Vad för förändring som skett i Inter-hemmet? Ingen, vi har lagt Arsenal-matchen bakom oss. I kväll visade vi att vi ännu är bra, att vi kan åstadkomma mycket, säger Cruz.

En ljuvlig frispark

Han brukar göra mål på Juventus och i går gjorde han det efter bara tolv minuter, med en ljuvlig frispark.

- Jag har väl ingen specialitet, men tränar en hel på frisparkar, säger han nöjt.

Inter hade inte besegrat "Juve" på Stadio Delle Alpi på tio år medan hemmalaget var obesegrat hittills den här säsongen. Dessutom fattades Cannavaro, Materazzi och Vieri. Någon större saknad efter Vieri visade Inter dock inte. Tvärtom fick laget mer fart framåt med Cruz och Martins. Med snabbe Martins i en central position fick hemmaförsvaret gång på gång problem.

I andra halvlek ökade Cruz på till 2-0 innan Martins slog till med trean och dansade vid sidlinjen.

- Vi är mycket nöjda. Vi slog ledarlaget på en svår plan och klarade att visa att det som hände i tisdags är bakom oss, säger storspelande Javier Zanetti som låg bakom mycket av Inters spel.

Lika nöjd var tränare Alberto Zaccheroni som fick mycket beröm i italienska RAI:s "Sport Sera 2".

- Jag är glad över att vi skapade så mycket och för att vi jobbade ihop. Det var det jag sågt åt alla, att vi måste spela som ett lag, säger han till programmet.

Vieri har tidigare gnällt på både ledare och lagkamrater och sagt "jag kan inte göra allting själv". I går var det ett betydligt gladare och mer fartfyllt anfall Inter visade upp. Den annars alltför vanliga svartblå "kollapsen" kom heller aldrig. Istället var det vanligen så säkra Juventus som var helt handlingsförlamat. Monteros mål strax före slutsignalen tjänade inget till.

"Vi gjorde allt fel"

- Vi gjorde allt fel, sa en nedslagen Pavel Nedved till "Sport Sera 2" och tillade:

- Vi måste reflektera över våra misstag, men samtidigt glömma det här så snabbt som möjligt. Efter så många matcher gör vi en dålig och det ska vi inte gräva ner oss över.

Tränaren Marcello Lippi var av samma åsikt:

- Det är inte ett jätteproblem om vi gör en dålig match, nu går vi vidare.

Vidare går även Serie A, nu med lite större spänning efter att "Juve" tappat poäng och Inter fått toppkänning.

Inters tuffa berg- och dalbana under hösten

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM