”Beckham är inte hatad på samma sätt som Figo”

Sportbladets Robert Laul chattade med aftonbladet.se:s läsare

FOTBOLL

Aftonbladet.se:s läsare chattade med Sportbladets Robert Laul inför Barcelona-Real Madrid på lördag. Läs hela chattet här!

Robert Laul säger: Hej nu är jag redo!

Beez säger: Eftersom Beckham valde Real Madrid före Barca, tror du då att Beckham kommer behandlas likadant som Figo?

Robert Laul säger: Jag tror att han kommer att få ett ganska tufft mottagande på Camp Nou på lördag och att hemmapubliken kommer att försöka psyka honom. Därmed inte sagt att Beckham är hatad på samma sätt som Figo eftersom Figo gjorde dödssynden att gå från Barca till Madrid.

rakor säger: Har Barça nån möjlighet att ta hem La Liga i år tror du?

Robert Laul säger: Näe. Det är Rijkaards första år som tränare och jag tror det tar längre tid att bygga ett vinnande lag. Men det går nog bättre än i fjol. Dagens match mot Malaga är oerhört viktig eftersom Valencia tappade poäng i går.

säger: Vad tippar dom spanska tidningarna?

Robert Laul säger: De har inte riktigt börjat tippa än eftersom det är en omgång som spelas i dag. Men de skriver mycket om att det är 20 år sedan Real Madrid vann på Camp Nou i ligan och att Madrid har svårt att vinna i Barcelona.

mr madrid säger: Barcelona har och har de senaste åren haft många idividuellt skickliga spelare,man har provat 3 olika tränare sen 2000, ändå lyckas man inte, varför? Hur mycket betydde figo för barca då han gick?

Robert Laul säger: Ja, de har haft många skickliga spelare men det har alla topplag i Spanien. Barcelona sticker inte ut genom att Kluivert eller Ronaldhino är större stjärnor än vad andra lag har. Dessutom har de inte någon fått ordning på försvarsspelet, det kan vara en förklaring.

När Figo försvann gick väl luften ur Barcelona lite, de vann ligan 99 och sedan gick Figo säsongen efter. Sedan dess har de inte vunnit ligan. Det betydde nog mycket i prestige och kanske i självförtroende för klubben att han gick till Madrid. Dessutom var han en av nyckelspelarna och honom har de aldrig riktigt lyckats ersätta.

Lilla My säger: Att Ronaldinho är skadad och inte kan spela - vad betyder det för Barcelonas chanser?

Robert Laul säger: Det betyder rätt mycket. Det har handlat mycket i tidningarna om hans skada. De anfallare de troligen kommer att spela med är Kluivert och Saviola som bara gjort två mål var medan Ronaldhino gjort fyra mål. Samtidigt säger Rijkaard att ”kan vi inte vinna utan Ronaldhino förtjänar vi inte att vinna” – kanske kan det sporra spelarna.

empla säger: hej robert! tror du att real madrid vinner Champions League i år?

Robert Laul säger: Ja. Det måste de göra, något annat finns inte för Real Madrid. De misslyckades förra året och har byggt laget för att vinna Champions League och jag tror att de gör det. Inget lag i Europa kan ställa ett liknande spelarmaterial på plan.

säger: Ställer Real upp med bästa laget ikväll mot Atletico?

Robert Laul säger: Ja, det har jag förstått det som att de kommer att göra. Det har varit lite snack om skadeproblem på Zidane, Beckham, Raul och Carlos, men enligt tidningarna här nere kommer alla fyra att spela. Lite överraskande är att Beckham och Helguera tippas spela centralt på mittfältet.

wolfie säger: vilka svenka spelare tror du skulle passa i den spanska ligan och tror du att någon svenk skulle passa i real...?

Robert Laul säger: Henke Larsson nu, Zlatan om något eller några år. Den ende svensk som skulle kunna passa i Real Madrid är väl Olof Mellberg eller möjligen Andreas Isaksson om några år, men det är nog inte särskilt troligt.

ronnie säger: det är ju första gången som även ronaldo möter sin gamla klubb på nou camp, hur tror du han kommer tas emot

Robert Laul säger: En intressant fråga. Det har jag faktiskt inte tänkt på och det har inte nämnts i förhandssnacket. Det har inte funnits någon svikardebatt kring Ronaldo eftersom det var två andra klubbar emellan.

Madrid Secma säger: Är det helt omöjligt att köpa biltetter

Robert Laul säger: Ja. De ska vara helt slut, men finns på svarta börsen. Men på vanligt sätt går inte.

Hinken säger: Det verkar som Reals president Perez inte förstår sig på fotboll särskilt väl. Att köpa Beckham (även om han överraskat mig positivt så var han sportsligt inte den ultimata värvningen) istället för en mittback av klass tycker jag var helt befängt. Att det nu snackas om ytterligar anfallsvärvningar gör inte direkt saken bättre, eller?

Robert Laul säger: Det kan jag nog hålla med om. Beckham-affären är ju viktig för klubben på andraa sätt: ekonomi, status etc. Dessutom är han en rollspelare som de sökte. Men jag håller med om att det är förvånande att de fortfarande pratar om offensiva spelare när det de verkligen behöver är att stärka upp mitförsvaret. Om det betyder att Perez inte kan fotboll vet jag inte.

ifk säger: Hur länge får Rijkaard sitta kvar om Barca förlorar?

Robert Laul säger: Han får nog sitta kvar, han har bara varit i Barcelona i tre månader. För att han ska få gå krävs nog att de helt tappar kontakten med den absoluta toppen.

Barca 4*ever säger: Hur har Beckham blivit mottagen I Real Madrid? Är han lika stor som han var i Manchester?

Robert Laul säger: Nej, det har han nog inte hunnit bli än. Han har varit bra i ligan, men har fortfarande inte varit en förgrundsfigur till några titlar eller så. Folk avvaktar nog innan de jublar för mycket. Däremot har han ju växt så att säga i och med övergången och med allt vad det innebar. Men han har inte samma status som Raul och de andra riktiga Madrid-hjältarna. Ännu.

yssen säger: hej.!vilka anfallare tror du barcelona spelar med mot real madrid på lördag.?

Robert Laul säger: Kluivert och Saviola, möjligen Kluivert och Gerard.

Antonio säger: Real har ju inte övertygat på bortaplan i år samtidigt som barca inte övertygat på hemmaplan,tror du barca kommer att spela offensivt eller försiktigt eftersom dem är kanske för rädda att förlora hemma mot ärkerivalerna??

Robert Laul säger: Lite beroende på kvällens match kan de ha ganska många poäng upp till Madrid, så förmodligen kommer de spela offensivt med sitt vanliga 4-2-3-1-system. En poäng gör ingen glad i det läget.

BARCA-LATINO säger: HEJ! Jag tror att Barca tar Real M på lördag, vad tycker du?

Robert Laul säger: Nej, jag tror Real Madrid vinner med 2-1 och att Beckham avgör.

Moderator säger: Då tackar vi Robert Laul för dagens chatt.

Robert Laul säger:

Tack så mycket för frågorna, det har varit roligt att chatta med er. Vi håller tummarna för en kanonmatch på lördag!