Barcelona hånat efter smällen mot Malaga

FOTBOLL

BARCELONA

"Löjligt, Barça". "Skamligt, Barça".

Största ligaförlusten sedan 1994 gav upphov till svarta rubriker.

Men vinst eller oavgjort mot Real Madrid i morgon, ja då är allt är glömt och förlåtet.

Foto: ROBERT LAUL
Saviola skriver autografer efter Barcelonas träning i går.

De spanska tidningarna sparade inte på krutet efter 1-5-förlusten mot Malaga. Spaniens stora tidning, Madrid-baserade Marca, gav samtliga spelare noll i betyg och skrev att "Barcelona är ett lag i spillror".

Barcelona-tidningarna El Pais och Mundo Deportivo drog till med "Löjligt, Barça" respektive "Skamligt, Barça".

Matchen har för övrigt redan döpts till "Den stora förödmjukelsen".

Ronaldinho saknades

Överlag var kritiken på hemmaplan dock inte så hård som kan tro. Något som till största delen beror på att Ronaldinho och Puyol saknades på grund av skador. Inget Barcelona-fans med självaktning vågar tro på seger när dessa mycket uppskattade herrar saknas.

Journalister och fans verkar i stället sluta upp inför den hatfyllda och enormt upphaussade matchen i morgon, mot Real Madrid. Seger eller oavgjort där och allt är glömt och förlåtet, i alla fall för ett tag. Sportbladet var på plats vid Barcelonas träning i går och stämningen var överraskande god. Saviola och Kluivert poserade glatt inför fotograferna tillsammans med en spansk schlagerdrottning.

På den dagliga presskonferensen kom lagkaptenen Cocu billigt undan.

- Vi gjorde en väldigt dålig insats mot Malaga. Nu måste vi lägga den bakom oss eftersom årets viktigaste match väntar, sa Cocu och journalisterna nickade instämmande.

Några krav på tränare Frank Rijkards eller president Joan Laportas avgång har inte hörts.

Skulle det däremot bli en ny, förödmjukande storförlust i morgon, då sitter ingen säkert. Trots att både Rijkard och Laporta har stöd av Johann Cruyff, fortfarande omåttligt populär i stan.

- Situationen i Barcelona är komplicerad. Vi är väldigt glada över den nya ledningen som gav oss Ronaldinho. Han har gjort att man kan bära Barcelona-tröjan med stolthet igen. Samtidigt får vi inte tappa för mycket till topplagen. Mycket hänger på hur matchen mot Madrid slutar, förklarar en supporter för Sportbladet.

Robert Laul