Matchen som hade allt - i våld

FOTBOLL

Kung-fu-, Cantona- och Matrixsparkar.

Matchen mellan Sao Paulo och River Plate hade allt.

När det gäller våld.

Foto: AP
Karate? Nej fotboll! Mötet mellan Sao Paulo och River Plate i den sydamerikanska cupen urartade totalt. Upplösningen kom med den här sparken.

Det var mer eller mindre ett kroniskt slagsmål när brasilianska Sao Paulo och River Plate från Argentina möttes i den andra matchen i den sydamerikanska cupens semifinal.

Luis Fabianos välriktade spark mot Oscar Ahumada när slutsignalen gått var en logisk grand final av något som spårat ut långt innan.

Det hela började när Sao Paulo gjorde 1-0 i 68:e minuten. Luis Fabiano var snabbt framme för att slita bollen ur händerna på Rivers back Ameli, som svarade med en armbåge. Oscar Ahumada i River Plate passade i det tumultet på att lägga in en spark på en Sao Paulospelare.

Men det skulle bli värre. När domaren - som lät allt utom överfall passera - blåste av matchen blev det total kaos. Fabiano sparkade på River Plates Barrado som i sin tur svarade med en örfil innan Ahumada drog till med en rak höger på brassen. Det hela nådde sitt klimax när Luis Fabiano då i bästa Matrix-stil kom med en flygande kick på Humada. Flera spelare i Sao Paulo jagade efter Ahumada och målvakten Rogerio Ceni plagierade Fabianos kick mot honom.

Matchen fick avgöras på straffar och den fajten vann River Plate.

Pierre Matteoni