”Real Madrid vinner med 2–1”

Sportbladets Robert Laul chattade med aftonbladet.se:s läsare

FOTBOLL
Sportbladets Robert Laul är på plats i Barcelona.

Micke_D säger: varför är det sånt intresse för den engelska ligan trots uteblivna framgångar i europa, i jämförelse med den spanska och italienska ligan? är majoriteten så okunniga så att de inte kan se skillnad på kvantitet och kvalite?

   Robert Laul säger: Det har nog ett mer historiskt perspektiv eftersom vi har kunnat se engelsk fotboll så länge. Fotboll handlar inte bara om kvalité utan också om känslor för favoritlag och så vidare.

StefanL säger: Stämmer det att Beckham ska spela centralt?

   Robert Laul säger: Det stämmer, det är ju hans roll. Han är en av två centrala mittfältare i Madrid.

Jiani säger: Barca - real 3-0, eller vad säger du?

   Robert Laul säger: Barca-Real 1-2 säger jag...

ronaldinho säger: Hej Robert..

Jag tror inte barcelona kommer klara det här om inte Ronaldinho är med..tror du det kommer hända samma sak med ronaldo och beckham .. det som hände figo förra året ?

   Robert Laul säger: Nej, det kommer det inte att göra. Hatet mot Figo är exceptionellt. Vad gäller Beckham så var han inte den spelare som de helst ville ha. Hade det varit van Nistelrooy som de verkligen hade velat ha hade det varit annorlunda. Dessutom har Ronaldinho varit bra. Ronaldo är förlåten på så sätt att han gick till en klubb emellan.

StefanL säger: Hur är stämningen i Barcelona såhär dagen före match?

   Robert Laul säger: Stämningen är frustrerad. Dels på grund av 1-5-förlusten mot Malaga, dels för att den spelare de älskar mest av alla är skadad och missar matchen. Utan Ronaldinho är det inte många Barca-fans som tror att det kan rubba Madrid.

Daniel säger: Hur blev reaktion i spanska tidningar efter Barcas stor förlust mot Malaga??

   Robert Laul säger: Matchen har redan döpts till den stora förödmjukelsen och i de rikstäckande tidningarna var kritiken stenhård. Däremot i Barcelona-tidningarna så verkar till och med journalisterna sluta upp bakom Barcelona eftersom hatmatchen mot Real Madrid är så tätt inpå.

StefanL säger: Hur är det med Beckhams skada? Var det allvarligt?

   Robert Laul säger: Han är skadad i fotleden men enligt de första läkarrapporterna kommer han att kunna spela.

säger: om du får göra några tips. vem vinner champions league? vem vinner spanska ligan? vem vinner premier league? vad blir det på lördag? och till sist, klarar kalmarff nytt kontrakt i år

   Robert Laul säger: Real Madrid, Real Madrid, Manchester United, 2-1 till Madrid, nej.

a.k säger: Undrar ni inte varför Riijkard låter en världsmålvakt som Rustu sitta på bänken medan en så oerfaren målvakt som Valdes får förtroende efter så många dåliga insatser?

   Robert Laul säger: Spekulationerna i spansk press i dag har precis handlat om detta. Många tror att Rustu kommer att stå i morgon. Samtidigt finns tveksamheter eftersom han är matchotränad.

Ronaldo säger: Hur tycker du Beckham klarat omstallningen till den spanska ligan? Hur stor har han blivit bland fansen?

   Robert Laul säger: På fråga 1 säger jag: Mycket bra. Inte nog med att han klarat omställningen han har också anpassat sig till en helt ny central roll på mittfältet på ett imponerande sätt. På fråga 2: Han är redan mycket populär bland fansen, som först trodde att de skulle få en latmask som bara skulle slå frisparkar och hörnor men som har fått en spelare som sliter och kämpar för laget.

Micke_D säger: Vilken arena tycker du är mäktigast, Santiago Bernabeu eller Camp Nou?

   Robert Laul säger: Tyvärr har jag aldrig varit på den förstnämnda så jag kan inte jämföra.

Jiani säger: Tror du Bjärred får spela imorgon?

   Robert Laul säger: Nej.

brckham säger: Hej!

Jodet är såhär..märker man någon skillnad på hur kamraterna behandlar Beckham nu när han fått pris av drottningen?

OP du frågar Beckham om den här "Historien" om att han vart otrogen..vad säger han då?

kram Julia

   Robert Laul säger: De skojar lite med honom och kallar honom för sir. Jag har tyvärr inte fått chansen att fråga Beckham om hans eventuella sängkamrater utöver Posh Spice.

Micke_D säger: Vem tror du blir nästa köp för Real Madrid? , det har ju pratats om Henry och Totti.

   Robert Laul säger: Först och främst tror jag att de försöker köpa en bra back. Nästa megaköp tror jag blir Henry.

Sunderland-fan säger: Vem tycke du är den bästa spelaren i Real respektive Barcelona

   Robert Laul säger: Zidane och Ronaldinho.

fotboll_lover säger: villket lag spelar du i

   Robert Laul säger: Arameiska Syrianska i division 3.

*real* säger: Tror du det kommer hända nåt dramastiskt imorgon? som förra året mot figo

   Robert Laul säger: Ja, det kommer det nog att göra. På något sätt kommer Barcelona-fansen tydligt att visa sitt missnöje mot sin ”Judas”. De kanske slänger ned en hel gris den här gången...

säger: Ronaldo febersjuk förra året, Figo avstängd för en onödig varning i derbyt. Tror du de vill slippa matcherna på Camp Nou? Varför är just du utsänd att rapportera från Barcelona?

   Robert Laul säger: Figo är inte avstängd, det var en felaktig uppgift först. Jag tror verkligen inte att de vill missa den här matchen. Vad är det för fråga, för att jag är så snygg såklart!

j lysell säger: hur märker man av att det är ett sådant rivalitetsderby

   Robert Laul säger: Det märker man ju av på så sätt att när Real Madrid kommer hit så har de en rigorös poliseskort till sitt hotell. De måste ha gardinerna i bussen fördragna för att undvika stenkastning, de får inte lämna hotellet annat än för träning och match och 5000 poliser kommer att bevaka matchen.

Ronaldinho säger: Tror du att real kommer köpa Owen som det stod i The Sun för nån månad sen?

   Robert Laul säger: Nej, det tror jag inte. Det är inte den spelartypen de vill ha.

Claudio säger: hur kommer det sig att Real har så mycket mer att köpa spelare för??

   Robert Laul säger: Bland annat för att de tjänat oerhörda pengar på spinn off-effekter på tidigare värvningar, att de är världens mest berömda klubb och att de nyligen sålde sin träningsanläggning till staden Madrid för 3,5 miljarder kronor.

D0mer säger: hur kommer det sig att barca inte köper 2-3 nya spelare, så att dom kan börja vinna lite igen och ta upp jakten på guldet? dom borde ju ha ganska mycket pengar i kistan nu ju i och med att dom inte har köpt så mycket på ett tag..

   Robert Laul säger: Barcelona värvade till det här året fem spelare, Ronaldinho, Rustu, Marquez, Garcia och Quaresma. Många trodde nog att det skulle räcka för att tillhöra toppen. I januari öppnar transferfönstret och då återstår att se om president Laporta öppnar plånboken.

ARTIKELN HANDLAR OM