Barcelona sökte lugn och ro - möttes av protestaktion

FOTBOLL

BARCELONA

Årets match väntar.

Men i Barcelona är det få som vågar tro på seger - storstjärnan Ronaldinho är ju skadad.

Bland de extrema supportergrupperna växer dessutom kritiken mot president Joan Laporta.

Laporta - inte populär.

Efter 1-5 mot Malaga i onsdags "flydde" spelartruppen till El Montanyà, en hotellby tre mil utanför Barcelona omgiven av skog och höga murar.

- För att spelarna ska få lugn och ro och inte störas av allt som pågår runtomkring, berättar Patrik Andersson (som inte finns med i truppen).

"Laporta är en lögnare"

Men när laget i torsdagskväll anlände till El Montanyà var fasaderna nedklottrade. Budskapet riktades mot klubbens president Joan Laporta:

"Laporta är en lögnare", "Laporta ge dig av".

Enligt uppgifter är det en av de mer våldsamma - men mäktiga - supporterfalangerna som ligger bakom, de så kallade "Boix Nois" (galna killarna på katalanska).

En maktkamp mellan "Boix Nois" och Laporta pågår, bland annat har presidenten startat en kampanj för att minska våldet på läktarna vilket resulterat i att "Boix Nois" inte får lika många biljetter längre.

Bland de "vanliga" fansen är stämningen lätt frustrerad, på gränsen till uppgiven, inför mötet med Real Madrid. Den omåttligt populäre Ronaldinho går skadad och utan honom blir det svårt att rubba Real, tror man.

- Ronaldinho ger fansen hopp. Nu är han skadad, då är det få som vågar tro på seger, berättar en journalist på sporttidningen Mundo Deportivo.

Ändringar i laget

För att undvika debaclet mot Malaga spekuleras i att tränare Frank Rijkard kommer göra flera ändringar i laget. Rüstü Recber ersätter Víctor Valdéz i mål och i stället för det vanliga 4-2-3-1-systemet blir det nu 4-4-2 för att få stopp på Madrids farliga kantspel.

Real Madrid som rapporteras komma med samma startelva som i 2-0-segern mot Atlético i onsdags.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM