Beckham oroar sig inte för grishuvuden

”Jag tar hörnorna, ingen tvekan”

FOTBOLL

BARCELONA

I fjol en avbruten och mållös skandalmatch där ett blodigt grishuvud kastades mot Luis Figo.

I dag möts Barcelona och Real Madrid åter på Camp Nou.

För första gången med David Beckham på plan.

- Jag kommer att slå hörnorna, säger "Becks".

Foto: VIASAT SPORT
GRISIGA FANS David Beckham tvekar inte att stega ut för att slå hörnorna i kväll på Camp Nou - trots risken för inkastade grisdelar.

Det var när Luis Figo gick för att slå en hörna som han överöstes med föremål från publiken; flaskor, mynt och ett avhugget grishuvud. Matchen avbröts i en kvart innan spelet kunde blåsas i gång.

I dag smäller det igen, för första gången med David Beckham på plan. Även om hatet mot Beckham inte på långa vägar är lika stort som mot "förrädaren" Figo, lär den omskrivne engelsmannen få ett hett mottagande på Camp Nou.

I spansk radio berättade "Becks" om sina känslor inför matchen.

- Det finns ingen plats i världen jag hellre vill spela fotboll på. 100 000 fans som skriker och gapar på läktaren är inget jag fruktar. Jag ser fram emot det, säger Beckham.

David Beckham är Madrids hörnläggare och det är just i samband med hörnor som publiken kommer närmast sina hatobjekt. Risken är uppenbar att Beckham råkar ut för en liknande behandling som Figo.

- Vi pratade om det för tio dagar sedan. Vår manager frågade om jag ville slå hörnorna. Självklart kommer jag att göra det, säger Beckham.

Och understryker:

- Jag vet vad som hände förra gången, med Figo. Men bara så att alla vet, det råder ingen tvekan om att jag slår hörnorna.

Barça - ett skakat lag

Real Madrid kommer till Barcelona som serieledare och formen är på topp.

Barça är ett skakat lag efter veckans 1-5-förlust mot Malaga.

"Becks" tror ändå på en tuff drabbning.

- Vad som hänt tidigare spelar ingen roll. När vi kommer ut på planen är det historia. Vi ska göra allt för att vinna men det kommer bli svårt.

David Beckham kom till Real Madrid i somras efter en övergång från Manchester United som ingen med sinnet i behåll kunnat missa. Han har redan blivit mycket populär bland Madrid-fansen.

Utmärkt facit

- I början var folk tveksamma. De trodde att Beckham var en spelare som bara slog hörnor och frisparkar. Men nu ser de att han gör många assist och springer och kämpar för laget, förklarar en journalist på sporttidningen Mundo Deportivo.

Beckham har på sina tolv matcher gjort tre mål och spelat fram till sex. Ett utmärkt facit med tanke på att han fått en ny och ovan roll i Madrid, något av speluppläggare centralt på mittfältet, inte till höger som i United.

- Det gör mig glad om jag visat att jag är en spelare som inte bara säljer t-shirts utan även tillför något på plan, säger Beckham.

Under gårdagens träning fick "Becks" en smäll på fotleden men inte värre än att han kan spela i dag.

Robert Laul