Newcastle vill ha Henke

Lämnat seriöst bud till Celtic

FOTBOLL

LONDON

Från grönvita ränder på tvären - till svartvita ränder på längden?

Allas vår skyttekung Henrik Larsson tänker byta klubb framöver, och det är möjligt att den nya adressen bara ligger "om hörnet":

Newcastle United.

Foto: AP
Henke ska lämna Celtic och är ett hett villebråd.

Sir Bobby Robson har i alla fall lämnat en seriös förfrågan till Celtic om att få köpa supersvensken, uppger dagens The Sun.

Om Celtic blir utslaget ur Champions League den här veckan (bortamöte med franska Lyon) kommer Newcastles allvarliga bud omedelbart in i bilden.

Manager Robson söker med ljus och lykta efter en stor målskytt som ska garantera "The Toons" en plats i det europeiska rampljuset nästa säsong.

Han är säker på att Henrik Larsson, 32, är mannen som kan komplettera Alan

Shearer längst fram i anfallet.

Och om man tänker efter... vilken målsprutande duo det skulle kunna bli!

Enligt The Sun är Newcastle berett att lägga upp motsvarande 43,5 miljoner kronor till Celtic om skottarna förlorar mot Lyon på onsdag.

Men låter det inte lite futtigt för en målmaskin av Henkes kaliber, med tanke på vilka summor det rör sig om idag?

Konkurrens

Hur som helst, så fort transferfönstret öppnar kommer Bobby Robson att få konkurrens. Framför allt är det spanska Barcelona som vill köpa Larsson, och det är knappast troligt att Newcastle har en lika fet plånbok.

Om Celtic klarar sig vidare till knockout-omgångarna i Champions League får alla spekulationer om övergångar vänta till sommaren.

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM