Wenger: Jag är stolt...

Freddie & Pires fixade fortsatt fest för Arsenal

FOTBOLL

Det svenska ångloket knäckte Lokomotiv.

Och det blev raka spåret till åttondelsfinalerna.

- Alla räknade ut oss, men till sist vann vi gruppen, säger Fredrik Ljungberg.

Med en lika perfekt avvägd lobb som löpning avgjorde Fredrik Ljungberg matchen mot Lokomotiv Moskva på Highbury med sitt 2-0-mål i den 67:e matchminuten.

- Vi hade mycket spel runt boxen och jag såg att bollen var på väg in och "då gick jag", sa Fredrik Ljungberg om sitt mål till TV3 efter matchen.

Genom segern är Arsenal klara för åttondelsfinal i Champions League. Trots att man bara tog en poäng på de tre första grupppmatcherna.

För snabb för backen

- 5-1-segern i Milano (mot Inter) har gett oss självförtroende. Vi hade lite problem i början av säsongen. Vi dribblade och det såg snyggt ut, men det var inte effektivt. Nu spelade vi som ett lag, och hade kunnat göra ett par mål till, sa Ljungberg till TV3.

"Hallands-expressen" ordnade själv - genom sina sedvanligt uppoffrande och vältajmade rusher - att den sydafrikanske vänsterbacken Jacob Lekcetho fick två gula kort redan i den första halvleken, och därmed blev utvisad.

Det första gula kortet var tveksamt, medan det andra var en rejäl kapning.

London-lagets tredje raka seger i gruppen kan man även tacka mittfältsfenomenet - Patrick Vieira som var tillbaka efter skada - och Thierry Henry vars start var osäker på förmiddagen.

Henry spelade först fram Robert Pires till 1-0 genom att dra sig ut från mitten av banan och invänta den anstormande landsmannen, innan han placerade bollen perfekt på dennes högerfot.

Henry assisterade

Vid 2-0 tog Henry emot en svårbemästrad boll med låret för att låta den studsa en gång innan han spelade en djupledsboll på halvvolley mot det riktiga lokomotivet - Fredrik Ljungberg. Om det var Ljungbergs löpning eller passen som var perfekt är osäkert, men Ljungberg kunde enkelt snitsa över bollen mot den utrusande Ovchinnikov i Lokomotiv-målet.

Det var en logisk dödsstöt i en match som Arsenal ägde totalt mot ett ryskt lag som forecheckade så hårt i början att man verkade vilse när man väl fick tag på bollen. Patrick VIeira dominerad på mitten och Bergkamps listiga löpningar drog bland annat isär Lokomotivs försvar när Pires stormade fram till 1-0.

Wenger nöjd

- Jag är stolt över mina spelare. Nyckeln till det här var det segermål Ashley Cole gjorde hemma mot Dynamo Kiev på övertid i den fjärde omgången, sa Arsenals tränare Arsene Wenger.

Lokomotiv Moskva klarade sig dock också vidare till åttondelsfinalerna genom att Dynamo Kiev och Inter spelade oavgjort.

Lottningen av åttondelsfinalerna sker på fredag klockan 12.00 svensk tid.

Pierre Matteoni