Zlatan till salu - först i sommar

Svensken kvar för att hjälpa Ajax till ligatiteln

FOTBOLL

Ajax rasade ur Champions League och går miste om miljontals kronor.

Men klubbens ekonomi är god och stjärnan Zlatan Ibrahimovic, som uppges vara föremål för flera storklubbars intresse, lär inte säljas i januari när transfermarknaden öppnar.

Foto: BILDBYRÅN
INTE PÅ VÄG - ÄN Enligt holländska journalister vill Ajax behålla Zlatan Ibrahimovic under våren. en försäljning kan bli aktuell först till sommaren.

Att Ajax missade Champions League-slutspelet var ett ekonomiskt bakslag. Men skapar ändå inga större bekymmer för klubben som i somras sålde spelare för cirka 30 miljoner euro (270 miljoner kronor). Ajax hade heller inte budgeterat för att gå vidare. Däremot budgeterade klubben för att nå gruppspelet.

Många rykten

Det har varit många rykten runt svenske stjärnan Zlatan Ibrahimovic senaste månaden men enligt holländska journalister vill Ajax till varje pris behålla Zlatan våren ut. Zlatan är viktig för Ajax som måste vinna ligan för att kvalificera sig till nästa års Champions League.

Då är det mer troligt att Zlatan rör på sig till sommaren, efter fotbolls-EM.

Inte rätt tillfälle

Enligt Zlatans agent Mino Raiola finns intresse från ett flertal storklubbar men i dagsläget inte några konkreta bud.

- Jag vet att de största klubbarna i Europa - Juventus, Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea, Milan, Roma, och Inter - har ögonen på Zlatan. Men fram till nu har inte rätt tillfälle dykt upp, säger Raiola.

Spelar Zlatan i Ajax nästa höst?

- Det vet jag inte. Ajax är ingen slutstation för honom. Nästa klubb i hans karriär blir väldigt viktig, därför ska vi inte stressa fram någon affär utan vänta till rätt tillfälle dyker upp, säger Raiola.

Enligt vad Sportbladet erfar är det fortfarande Juventus som ligger närmast att köpa Ibrahimovic - men först till sommaren alltså.

Ajax sålde spelare för 30 miljoner euro i somras

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM