Oliver Kahn: Det bästa som kunde hända Bayern

FOTBOLL

Det är supermatchernas supermatch.

Men de självsäkra divorna i Bayern München fruktar inte världens bästa fotbollslag.

De hävdar att det är en mardrömslottning - för Real Madrid.

- Det bästa som kunde hända, säger målvakten Oliver Kahn, 34.

Foto: AP
FRUKTAR INTE STJÄRNBYGGET Oliver Kahn och Bayern München fick tuffast tänkbara lottning i Champions League-åttondelsfinalen: miljardsatsande Real Madrid. En marddrömslottning? Nej, det bästa som kunde hända, enligt Kahn...

I samma stund som de två storklubbarna lottades mot varandra - i Uefas högkvarter i Nyon i Schweiz i går - inleddes psykkriget utanför planen.

Det är fel att säga att Bayern München jublade över lottningen.

Men det är inte fel att säga att de i alla fall log en aning när motståndet i åttondelsfinalen blev klart.

- Det är en drömlottning. Vi möter världens kanske bästa lag med alla deras stjärnor. Det är en utmaning och en duell som bara Bayern kan vinna, säger tränaren Ottmar Hitzfeldt.

- Vi känner Real utan och innan och vi kan gå in till två matcher där vi inte har något att förlora, säger målvakten Oliver Kahn.

- Alla andra motståndare vore svårare för oss. Vi har ett bra resultat mot Real, säger holländske anfallaren Roy Makaay.

Vunnit sex av åtta

Visst, historien talar för Bayern München.

Superklubbarna har mötts åtta gånger i Champions League sedan år 2000 - och tyskarna har vunnit sex av matcherna.

- Jag slår vad om att Real är irriterat över den här lottningen. De ville ha alla lag utom Bayern München. Vi glädjer oss åt den lottningen. Det blir en höjdpunkt både för oss spelare och för våra fans, säger mittfältsstjärnan Michael Ballack.

Roberto Carlos, Reals brasseback, slår tillbaka i tysk media:

- Jag är inte rädd för Bayern, de ska vara rädda för oss. Jag spelar gärna mot Bayern, eftersom vi redan känner dem väl. De matcherna blir säkert riktiga bombnedslag och när vi är vidare så har vi slagit ut en av de stora favoriterna, säger Roberto Carlos.

PeO Larsson