Makaay är Bayerns store räddare

FOTBOLL

KIEL

Bayern München är tillbaka.

Tacka Roy Makaay för det.

- Den mannen har inga nerver, säger tränaren Ottmar Hitzfeldt.

Holländaren Roy Makaay gjorde enda målet mot Stuttgart.

Efter en tuff höstsäsong är det inte längre möjligt för Bayern München att vara i ledningen av tyska bundesliga när serien vänder efter nästa helg - men i går slog de serieledarna Stuttgart (1-0) och är nu bara fyra poäng från serieledningen.

- Vi spelade bra bakåt, men var inte tillräckligt farliga framåt. En lång utspark från Oliver Kahn ledde oss till segern, säger Bayern Münchens tränare Ottmar Hitzfeldt till Kicker.

Målet kom sedan Oliver Kahn sparkat ut bollen in på Stuttgarts planhalva och gästernas Fernando Miera tappat bollen till Roy Makaay som gjorde sitt åttonde mål i årets bundesliga.

- Det var inte från någon enkel position har sköt, men han fick en bra träff. Vi var tvingade att vinna och vi klarade det. För det förtjänar laget beröm, säger tränare Hitzfeldt.

Aliton gjorde mål igen

Efter avancemanget i cupen och Champions league ser nu laget fram emot en ledighet.

- Vi ska nyttja pausen till att reflektera över de fel vi gjort och arbeta hårt för att komma tillbaka som ett betydligt bättre lag, säger målvakten Oliver Kahn till SAT 1.

I den andra toppmatchen mellan Bayer Leverkusen och Werder Bremen slog skytteligaledaren Aliton till igen. Med sitt femtonde mål gjorde han 1-0 till Werder Bremen som till slut vann med 3-1 och övertog serieledningen, en poäng före Stuttgart.

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM