Kungen & kronprinsen

Nu utmanas Del Piero av rookien Miccoli

FOTBOLL

Efter två raka ligaförluster gav Juventus ett styrkebesked: 4-0 hemma mot Parma.

Bakom segern låg Alessandro Del Pieros arvtagare, Fabrizio Miccoli.

Del Piero fick tillbringa större delen av matchen på bänken men gjorde ett bejublat inhopp mot slutet. Med 20 minuter kvar ersatte han Marco Di Vaio och fem minuter senare hade publikfavoriten gjort ett mål och spelat fram till ett.

Formen på topp

Målen betydde 3-0 och 4-0 mot ett chanslöst Parma.

Därmed visade "Juve" att formen är på topp efter två raka ligaförluster (Inter och Lazio).

- Framför allt är jag mycket nöjd med att vi inte lät Parma få ett enda skott mot mål, sa tränaren Marcello Lippi efteråt.

För fixstjärnan Alessandro Del Piero, 29, har säsongen annars varit tung. Skador och dålig form har hållit honom utanför startelvan och det har bara blivit tre mål på åtta matcher.

Jämförs med Romario

Lippi har oftare valt att satsa på den yngre Fabrizio Miccoli. 24-åringen kom till Juventus från Perugia inför årets säsong och har imponerat - fem mål på nio matcher.

I går visade Miccoli - som brukar jämföras med brasilianaren Romario - sin storhet när han sköt både 1-0 och 2-0 i den första halvleken.

11:e minuten: Pavel Nedved rycker på högerkanten och spelar snett inåt bakåt där Miccoli tar med sig bollen i steget och avslutar med vänstern.

32:e minuten: Enzo Maresca hittar Miccoli i djupled som med hård högervrist ur dålig vinkel ställer Parma-målvakten Sebastian Frey.

Konkurrensen om anfallsplatserna i Juventus är stenhård och det blev knappast lättare att slå sig in i laget efter gårdagens uppvisning.

Dessutom är David Trezeguet snart tillbaka från sin skada.

Robert Laul