TV4 kan få sända Premier League 2004

Matcherna säljs i två olika paket

FOTBOLL

Sedan Canal + "snodde" Premier League från TV4 har drömmen om att få tillbaka engelska ligan funnits hos Peppe Eng och fyran-gänget.

Nästa säsong kan drömmen bli sann - åtminstone delvis.

När Premier Leauge nu är ute på tv-försäljning till alla länder utanför Storbritannien säljs nämligen ligan på ett helt nytt sätt.

Två olika paket

Matcherna erbjuds i två olika paket - och alla matcher sänds live. Det betyder att två olika kanaler kan sända Premier League. Vilket öppnar både för TV4, SVT, TV3 och andra att utmana Canal+ som haft svensk ensamrätt i sju år.

Det första paketet innehåller 306 till 314 matcher. Där finns alla lördagsmatcher utom en som spelas klockan 16.00, alla söndagsmatcher utom en med avspark 17.05, samt de flesta vardagsmatcher.

Matchpaket B innehåller en match med avspark den klassiska lördagstiden 16.00. Samt ett antal söndags och vardagsmatcher, totalt mellan 66 och 74. Det är paket B som konkurrenterna till Canal+, däribland TV4 och SVT, är ute efter.

Att konkurrera om A-paketet är uteslutet, då både TV4 nuläget saknar möjlighet att sända pay-per-view. Något som SVT enligt avtalet med staten inte får lova att göra.

Modellen med olika matchpaket kommer troligen att användas också vid försäljningen av EM 2008 och kommande VM-turneringar.

Budgivningen för Premier Leauge-avtalet avslutas 7 januari.

Sportbladet ([email protected])