Zlatan - valet för Juventus?

”Serie A är bäst i världen - där hör han hemma”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är åter rubrikernas man.

Nu som tänkbar efterträdare till fransmannen David Trezeguet i Juventus.

- Zlatan skulle utan tvekan lyckas i Italien, säger hans agent Mino Raiola.

Foto: BILDBYRÅN
HÖGVILT FÖR STORKLUBBAR Topplag som Juventus, Manchester United, Barcelona och Milan visar intresse för Zlatan. Hans agent tycker dock att svensken ska välja spel i Italien.

Sedan Chelseas stormrike ägare Roman Abramovich lagt ett bud på 320 miljoner kronor på den franske landslagsforwarden har spekulationerna kring vem som ska ta över efter Trezeguet i Turinlagets anfall satt fart.

Tre heta namn

Tre namn är hetare än alla andra.

" Inters Christian Vieri.

" Lazios Bernardo Corradi.

" Och Ajax Zlatan Ibrahimovic.

Enligt uppgifter till Sportbladet finns svensken på den lista över tänkbara ersättare som Juventusmanagern Marcello Lippi själv gjort upp.

Många intresserade

- Många klubbar har visat sitt intresse för Zlatan. Inte bara Juventus utan även Manchester United, Barcelona, Milan och Roma håller honom under uppsikt. Det är inte så mycket de internationella storklubbarnas intresse det hänger på utan snarare att Ajax inte vill släppa honom, förklarar Raiola.

Själv är Mino Raiola övertygad om att Zlatan kommer att hamna i Serie A.

Antingen redan efter nyår när transferfönstret åter öppnas eller längre fram i år.

"Hör hemma i serie A"

- Serie A är bäst i världen och där hör en spelare som Zlatan Ibrahimovic hemma. Det är den liga som är svårast att lyckas i. Du möter spelare som Nesta och Cannavaro varje vecka. Sånt passar Zlatan som har som ambition att bli en världens bästa spelare.

Raiola tog över som agent för Zlatan Ibrahimovic i oktober.

Anledningen till bytet från svenske Anders Carlsson var Raiolas goda kontakter med de italienska toppklubbarna. Bland annat har han Juventus Pavel Nedved som klient.

Priset: 200 miljoner

Enligt agenten är Zlatan som gjord för den italienska fotbollen.

- Zlatan är lika passionerad för fotbollen som italienarna själva, säger Raiola som tror att den klubb som vill ha svenskens namnteckning tvingas punga ut med närmare 200 miljoner kronor.

- För två år sedan skulle jag sagt 450 miljoner kronor, men marknaden har gått tillbaka. Nu känns 200 miljoner som en mer realistisk nivå.

Zlatan Ibrahimovic

Bernardo Corradi

Christian Vieri

Längre ned på sidan – Sportbladet granskar: en av dessa tre kan ta Trezeguets plats i stjärnlaget.

Peter Ström