Ishizakis succé

Första träningen med Genoa: Imponerande teknik och fysik

FOTBOLL

Stefan Ishizaki gjorde i går sin första träning med Genoa.

Inför 500 supportrar och japanska reportrar som kommit för hans skull.

- Ishizaki imponerade, han har stora tekniska kvaliteter, säger tränaren Luigi De Canio.

Foto: CORRIERE MERCANTILE
TRIVS REDAN Stefan Ishizaki imponerade stort på Genoas tränare Luigi De Canio - och svensken trivs i sin nya omgivning.

I går landade Stefan Ishizaki i Italien och åkte direkt till sin första träning med den italienska serie B-klubben Genoa. En träning där han imponerade så mycket att en av Sportbladets källor i klubben säger att klubbledningen redan ser det som självklart att den 21-årige svenskens kontrakt kommer att förlängas.

Även tränaren Luigi De Canio var mycket nöjd med Ishizakis första träning.

- Han visade att han är en spelare med imponerande teknik och bra fysik, säger De Canio.

Ishizaki, som landat i Milano på förmiddagen och på grund av strul med bagaget fått åka direkt till träningen i Genua, var också rätt nöjd.

- Det är kul att höra, roligt om tränaren tycker att det såg bra ut för jag kan mycket bättre. Jag hade ju inte rört en boll på en månad och även om jag hållit

i gång fysiken tappar man en del på den tiden.

Bra kvalitet

Ishizakis ankomst hade lockat ett stort antal supportrar till träningsanläggningen. Över 500 personer var på plats och mediauppbådet var också stort.

- Ja , det var helt fullt på läktarna på träningen och jag har hört att de har 25 000 på alla hemmamatcher, säger Ishizaki .

Träningen varade i två och en halv timme med många teknikövningar och sedan spel.

- Just i det tekniska visar Ishizaki extra kvalitet, han kommer att bli en mycket viktig spelare för laget, säger De Canio.

Ishizaki är själv helt inställd på att bli kvar.

- Ja, det är ju därför jag är här även om det är skönt att ha en fallskärm med AIK. Det var väldigt vackert när vi körde hit och allt såg bra ut på träningen, jag har fått ett mycket bra första intryck, säger Ishizaki.

Tuff höstsäsong

Som efter tv- och tidningsintervjuer sprang fram och hälsade på fansen - en gest som väckte stor positiv uppmärksamhet. För Genoa som haft en tuff höstsäsong är Ishizaki efterlängtad. Han följs dessutom av serie A-klubben Udinese som är mycket intresserat av honom.

13 mål i allsvenskan för AIK

Äldsta fotbollsklubben i Italien - Genoa

Jennifer Wegerup