Bayern: Vi vill ha Svennis

Klubben ska satsa sig ur krisen

FOTBOLL

Sven-Göran Eriksson kan vara på väg att lämna England redan efter EM.

För Tyskland och ett Bayern München i kris.

Foto: BILDBYRÅN
FRÅN ENGLAND TILL TYSKLAND? Efter EM kan Sven-Göran Eriksson hamna i Bayern München.

De regerande tyska mästarna har haft ett tufft år. Efter att laget åkt ur tyska cupen och dessutom återigen förlorat mot ett betydligt mindre erfaret lag (Bochum) är nu chansen att tränare Ottmar Hitzfeld ska föra laget till en titel minimal och det ställs krav på en förändring.

Både bland fansen och höjdarna i klubben - Bayern München måste satsa sig ur krisen.

Köpa världsstjärnor

- År 2005 när den nya arenan står färdig kommer vi att köpa in två-tre världsstjärnor. Vi räknar med att lägga 150-200 miljoner kronor, säger managern Uli Hoeness till Tagesspiegel.

Enligt fotbollstidningen Kicker kan de pengarna finnas redan till nästa säsong och även om tränaren Ottmar Hitzfeld har kontrakt till 2005 spår nu tysk media en förändring. Både fans och röster inom klubben har talat om en förändring och mycket talar för att åttondelsfinalen mot Real Madrid i Champions League avgör Ottmar Hitzfelds framtid. Efterträdaren kan vara svensk - Englands förbundskapten Sven-Göran Eriksson.

Sport1 skriver att han tillsammans med italienaren Giovanni Trapattoni, Arsenals Arsene Wenger, Stuttgarts Felix Magath, Leverkusens Klaus Augenthaler och PSV Eindhovens Guus Hiddink är de hetaste kandidaterna till posten.

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM