Vändningen

Milan på väg mot titeln efter segern i derbyt mot Inter

1 av 2 | Foto: PRESSENS BILD
Kaka firar sitt mål i derbyt mot Inter. Anfallaren Shevchenko försöker hjälpa till. Milan vände och vann matchen på San Siro med 3-2.
FOTBOLL

MILANO

Två minuter.

Så lång tid tog det för Milan att vända matchen mot Inter.

Två minuter som avgjorde derbyt och som kan ha avgjort italienska ligan.

Varje säsong har sina avgörande ögonblick. Mycket talar för att de två minuterna i derbyt i går kväll var ett sådant.

- När vi gjorde två mål på två minuter, då öppnades matchen igen, säger Carlo Ancelotti.

Triumfen var stor för Milans tränare och ännu större för de rödsvarta fansen som efter matchen sjöng om makalösa Milan i snöregnet utanför San Siro.

Ändå verkade det så länge som Inters match, Inters kväll. När Dejan Stankovics hörna skruvade sig förbi alla och in i mål tycktes hela Inter-kurvan flyga i luften. Men Stankovic kunde inte glädja sig åt att han gjort mål i sitt första Inter-derby.

- Jag förstår inte vad som hände i andra halvlek, sa en mycket besviken Stankovic efteråt.

Tomasson målskytt

Lika nedslagen var Cristiano Zanetti. Han gjorde comeback efter sin långa skada och gjorde 2-0 på ett skott via Milan-backen Kaladze.

Milan verkade chockat och spelade osäkert och Shevchenko blev för ensam på topp. Samtidigt som Inter glänste och fortsatte att skapa chanser.

- Vi hade Adrianos stolpskott och sen hans chans att göra 3-0 direkt efter paus och hade vi gjort det tror jag att utgången blivit en annan, sa Inters tränare Alberto Zaccheroni på presskonferensen efteråt.

I stället var det Milan som gjorde mål, genom den i halvlek inbytte dansken Jon Dahl Tomasson.

- Jag är mycket nöjd, jag har gjort viktiga mål förut, men det här var extra viktigt - mot Inter i derbyt, säger Tomasson.

Hans reduceringsmål kom när Toldo lämnade retur på ett långskott från Clarence Seedorf. Två minuter senare spelade Seedorf sedan fram Kaká som fick springa fram mot mål utan att någon tog honom. Superbrassen gjorde 2-2 och försatte majoriteten av de över 78 000 på läktarna i extas. Medan Inters fans stelnade i chock på läktaren och spelarna knappt verkade förstå vad som hänt.

- Vi lät dem hitta utrymmen, säger Adani, som hade problem med att hålla ihop Inters försvar.

"Jag är en vinnare"

Med bara sex minuter kvar av matchen befäste Seedorf sin roll som matchhjälte när han från nästan 30 meters håll smällde in 3-2.

- Jag är glad över mitt mål, men framför allt över segern, säger den förre Inter-spelaren.

Nöjd var också president Silvio Berlusconi som tronade på den fullsatta vip-läktaren tillsammans med vice-bossen Adriano Galliani. Som förstås tagit på sig en av sina gula tur-slipsar. Berlusconi trodde dock mer på att det var hans förtjänst att Milan vann.

- Jag är en vinnare, jag kan säga det, för jag är det, säger han föga blygsamt.

Nu vill han se sitt Milan vinna ligan igen. I dag spelar Roma och Juventus.

Förlorar de blir Milans försprång hela åtta och nio poäng.

Det är fem år sedan det mäktiga Milano-laget vann scudetton. Vinsten i "derby della Madonnina" tog dem ännu närmare en ny vinst. Inters spelare lämnade planen med sänkta blickar. Medan Milans spelare tackade fansen och San Siros högtalare spelade "Milan, Milan, Milan". Det som allt mer verkar bli säsongens vinnande refräng.

Milan

Inter

Jennifer Wegerup