Fotbollshuliganer i ny dokusåpa - på lyxbåt i Medelhavet

Ska sändas i samband med fotbolls-EM

FOTBOLL

Sökes: kroatiska och engelska fotbollshuliganer.

Idé: en skandalsåpa där supportrarna drabbar samman på en lyxbåt i Medelhavet.

- Vi vill ha den mest galna besättningen som skådats, säger Zare Batinovic, vd för det kroatiska produktionsbolaget Urban Jungle.

Den sensationella dokusåpan ska sändas i samband med fotbolls-EM i Portugal, och tv-tittarna ska kunna följa fotbollsfansens framfart när de seglar från Kroatien till Portugal. Nu söker man alltså engelska och kroatiska huliganer som ska låta nationalkänslorna svalla mitt ute på Medelhavet.

Vinko Vukonic, som är projektansvarig på Urban Jungle, tror dock att de hetlevrade fansen kommer att försonas på lyxbåten.

- Jag tror att huliganerna under resans gång kommer att glömma att de är bittra fiender och faktiskt komma ganska bra överens, säger Vukonic.

- Vi har redan varit i kontakt med några av Englands våldsammaste fotbollsfans, och vi hoppas att de hänger med på resan, säger han.

Idén till den kroatiska dokusåpan väcktes för några veckor sedan efter att ett publikbråk flammat upp i en vänskapsmatch mellan toppklubbarna Hajduk Split och Dinamo Zagreb.

Den 21 juni gör England och Kroatien upp på planen, och den portugisiska polisen förbereder sig för en drabbning mellan huliganerna.

Tobias Wolf

ARTIKELN HANDLAR OM