”Han är en av de bästa”

Ronaldinho sänkte Bröndby - sen hyllades han av Jakobsson

FOTBOLL

KÖPENHAMN

Andreas Jakobsson kunde ha blivit matchhjälte.

Men i stället släckte Ronaldinho Bröndbys hopp i Uefacupen.

- En klasspelare. En av de allra bästa, säger Andreas Jakobsson.

Foto: BILDBYRÅN
BRASSESHOW Ronaldinho håller undan för Bröndbys Andreas Jakobsson. Brassen var också den som gjorde Barças segermål.

Ronaldinho sköt matchens enda mål med en kanon i nättaket på retur från sin egen frispark i ribbans undersida.

- Dom petar bollen åt höger. Han skjuter i ribban och jag nickar undan och så är han där och tar returen på andra sidan av straffområdet. Märkligt, säger Andreas Jakobsson.

Jagade Ronaldinho

Som hamnade mitt i skottlinjen så att Bröndbymålvakten Karim Zaza aldrig hann se bollen innan det var försent.

- Ronaldinho skjuter precis över mitt huvud. Synd, för 0-0 hade varit ett så mycket bättre resultat. Då kunde allt hänt. Nu har Barcelona stor favör. Det blir tufft.

Andreas jagade Ronaldinho från halva planen innan brassen kolliderade med Per Nielsen och fick frisparken som sen ledde till machens enda mål.

- Jag försöker stoppa honom. Jag är på honom i 40 meter och drar och drar i honom men han bara rycker loss från mig, säger Andreas Jakobsson.

"Han är oberäknelig"

Som hamnade i många dueller med Ronaldinho. En gång snurrade Andreas runt och lurade bort Barcelonas superstjärna.

Men Ronaldinho snurrade desto oftare med Bröndbyspelarna.

- Han är hela tiden oberäknelig. Oftast vet man att en spelare helst går till vänster eller höger. Ronaldinho går åt vilket håll som helst.

- Barcelona är väldigt beroende av Ronaldinho. Farligheterna som dök upp kom när han hade bollen rättvänd. Han gör det lite svårt för sig ibland, men han avgör matchen. Det är en stor fördel för dom att ha en sån spelare samtidigt som det är en nackdel. Saviola och Ronaldinho tar inte mycket ansvar defensivt vilket skapar ytor för motståndarna, säger Andreas Jakobsson.

"Jag fick en bra träff"

Andreas spelade defensiv mittfältare men var ändå den som var närmast att göra ett hemmamål. Direkt efter paus sköt han ett bra skott som tog i nätgavlen strax utanför närmaste stolpen.

- Lite synd. Kanske kunde jag ha tagit med mig bollen. Chansen dök bara upp inne i straffområdet och jag fick bra träff. Vet inte om målvakten hunnit ta skottet om det gått innanför stolpen.

Han hade också två skott från längre håll.

- Det första är långt utanför. Sköt med vänstern som kanske inte är den bästa. Det andra måste jag få på mål. Det var ett bra läge men jag sköt två meter över.

Andreas Jakobsson var en av Bröndbys absolut bästa.

Returen spelas i Barcelona den 3 mars.

Jakobsson bra, tungt för Jonson

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM