”Domaren borde ge upp sin pipa”

Galatasarays tränare Gheorge Hagi rasar efter förlust i det heta derby mot Besiktas

1 av 2 | Foto: ap
Galatasaray ledde med 1-0 efter den första halvleken, men tack vare två straffar vände Besiktas och vann matchen med 2-1.
FOTBOLL

Det var ett hett och ilsket derby i Turkiet.

Besiktas var tvunget att vinna för att ha chans till ligaguldet.

Förlusten låg i luften - då avgjorde domaren matchen.

Derbymatcherna mellan Galatasaray och Besiktas brukar vara tuffa matcher. Hemmalaget Galatasaray spelade ut de regerande mästarna i första halvlek och tog ledningen genom Ibrahim. I andra halvlek avgjorde två domslut kampen till fördel för Besiktas. Hemmalagets tränare var vansinnig efter matchen.

- Domaren var fruktansvärd. Han borde ge upp sin visselpipa, den påverkade matchen och resultatet. Han kommer att få stå till svars under de kommande dagarna, säger Gheorge Hagi.

Två straffar

Orsaken till ilskan var att Besiktas fick avgöra matchen på två straffar. Den ena kom nio minuter efter halvtidsvilan signerad Pancu och den andra satte Ilie med två minuter kvar att spela.

Hemmalaget Galatasaray hade flest chanser och spelade bättre än Besiktas sett över hela matchen. Besiktas spelade ineffektivt samtidigt som Galatasaray skapade ett flertal goda chanser.

Besiktas kämpade för att både ta chansen att vinna ligan och att återvinna sin stolthet. Om de hade förlorat i går skulle deras hopp om att avsluta ligan i topp dött.

"Ska ha all heder"

- Galatasaray spelade bra och de ska ha all heder. I dag visar vi att vi fortfarande lever och slåss om segern. Det är sex matcher kvar och vi vill vinna alla. Det tror vi på och det borde alla tro på, säger Besiktas tränare Mircea Lucescu.

Efter gårdagens vinst är Besiktas sex poäng efter ledande Fenerbahce. Nu återstår sex matcher innan de turkiska mästarna koras.

Jessica Tjällman