Milan i chock

Deportivo slog ut mästarna: Det här är oförklarligt

FOTBOLL

Chock nummer tre är ett faktum.

De regerande mästarna är borta ur Champions League.

Milan är utslaget av ett storslaget Deportivo.

- Jag ska företa en pilgrimsfärd för att tacka Gud, säger tränaren Javier Irureta.

Foto: PRESSENS BILD
MILANS FIASKO Milans Cafu och Kaka deppar. Milan har just förlorat borta mot Deportivo La Coruna med 4-0. Regerande mästarlaget är utslaget i Champions League.

Först föll Real Madrid och Arsenal.

I går kväll var det dags för Milan.

- Vi hade allt i våra egna händer inför matchen, men slarvade bort det. Det är en av mina tyngsta förluster någonsin, säger Paolo Maldini.

I fjol höjde Milans lagkapten Champions League-bucklan. Nu är mästarna utslagna redan i kvartsfinalen.

- Det här är oförklarligt. Paradoxalt nog hade Real Madrids förlust hjälpt oss att förbereda oss ännu bättre, att komma ihåg att allt kan hända, säger Carlo Ancelotti.

Milans tränare såg blek, nästan chockad ut, efter matchen. I dag kan han räkna med samtal från Milans president Silvio Berlusconi.

"En perfekt match"

Milan kom med 4-1 till Spanien och få trodde att Deportvio skulle kunna vända det.

Visst är den spanska ligatrean ett storlag men att man skulle slå italienska ligaledarna och CL-mästarna med 4-0 verkade otroligt. Deportivos tränare var efter matchen djupt lycksalig när han intervjuades i spansk TV.

- Vi gör utan tvivel en perfekt match. Jag tror att Europa-mästarna blev rädda efter vårt andra mål och hamnade i en kris, säger Javier Irureta.

Milans spelare verkade nästan lamslagna och var avgrundsdjupt under sin vanliga klass. Nesta var urtrött, Cafu seg, Gattuso gråtfärdig. Medan storspelande Deportivo rusade framåt som spanska tjurar som verkade se varje Milan-spelare som ett rött skynke.

"De förtjänade att vinna"

Efter bara fem minuter gjorde Pandiani 1-0 och före paus hade Valerón och Luque fyllt på med lika vackra mål och fixat 3-0. Riazor-stadion verkade sväva och när Milan desperat kämpade för ett mål i andra halvlek vräkte Fran i stället in 4-0.

- Vi förstår inte vad som hände, men Deportivo förtjänade att vinna, sa Andrej Shevchenko, som knappt orkade prata för besvikelsen.

Pilgrimsvandring

Deportivo har nu slagit ut både Juventus och Milan. I fjol var tre italienska lag i CL-semifinal. I år blir det inget. Tränare Irureta lovade före matchen att företa en pilgrimstur om Deportivo gick vidare. Och han ska hålla sitt löfte försäkrade han efter vinsten.

- Min pilgrimstur till Santiago de Compostela? Tyvärr kan jag inte krypa dit på knä för det är sju mil men jag behåller tron och mitt löfte. Naturligtvis ska jag göra vandringen!

Italiensk media: Utan huvud & muskler

Så spelas semifinalerna i Champions League.

Längre ned på sidan: Så spelas semifinalerna i Champions League.

Jennifer Wegerup