”Svennis till Real Madrid”

Nya rykten efter spanjorernas uttåg ur Champions Leauge

FOTBOLL

LONDON

Jodå, Real Madrid vill fortfarande ha Sven-Göran Eriksson. Den spanska superklubben tror att den kan få svensken att överge jobbet som engelsk manager.

Reals sensationella utmarsch från Champions League har satt ny fart på spekulationerna i spansk och brittisk sportpress.

Foto: PETER VAN DEN BERG
RYKTENAS MAN Trots att Sven-Göran Eriksson skrivit på för att leda det engelska landslaget även nästa år spekuleras det vilt i hans eventuella förhandlingar med Chelsea och nu Real Madrid.

Enligt Daily Mail har Svennis ingått ett hemligt, muntligt avtal med det engelska fotbollsförbundet, FA, som tillåter honom att bryta kontraktet efter EM i Portugal i sommar.

Men: det gäller bara om han blir erbjuden jobb av Real Madrid.

Reals president Florentino Perez sägs ha informerats om den speciella klausulen samband med att svensken signerade sitt 45-miljoner-om-året-avtal med FA.

När nu Real Madrid så överraskande åkte ut mot Monaco i Champions League är Erikssons namn aktuellare än någonsin.

"Dead Man Walking"

Den nuvarande coachen Carlos Queiroz kallas "Dead Man Walking" - han betecknas som chanslös att få förnyat förtroende nästa säsong.

Den man som Real till varje pris vill ska leda Beckham, Figo, Zidane, Ronaldo och de andra superstjärnorna till revansch nästa säsong är "världens bäste tränare" - Sven-Göran Eriksson.

Den speciella klausulen i kontraktet dementeras kraftfullt av FA:s talesmän i dag. FA menar att det inte råder någon tveksamhet om Erikssons lojalitet - han kommer att leda England åtminstone över VM 2006.

Uppgifter i Daily Mail säger också att Real undersökt en reservmöjlighet, att värva fransmannen Arsene Wenger från Arsenal.

Wenger stannar i Arsenal

Denne har dock förklarat att han vill stanna i Arsenal så länge klubben vill ha honom.

Daily Stars fotbollsexpert Harry Harris menar i dagens tidning att Real Madrid också varit i kontakt med Chelseas manager Claudio Ranieri. De vill att italienaren flyger till Madrid nästa vecka för diskussioner.

Allt beror förmodligen på hur det går för Chelsea i fortsättningen. Chelseas fans står nu kraftigt bakom sin manager - medan de sjunger nidvisor om Svennis på läktarna - och Chelseas ryske ägare Roman Abramovich kan få svårt att förklara ett tränarbyte om Londonklubben gör succé under fortsättningen av säsongen.

Peter Wennman