Tyska spelare tränar för lite

Bayern Münchens tränare: ”Vi måste dra ned på våra tekniska tränare”

FOTBOLL

KIEL

De tyska fotbollsproffsen är lata.

Det anser tysk media.

En undersökning visar att spelarna i genomsnitt tränar ungefär sju timmar i veckan – jämfört med en vanlig arbetare som jobbar 42 timmar.

Den tyska tidningen Bild am Sonntag har undersökt hur mycket de 18 bundesligaklubbarna egentligen tränar under en vecka. Deras kartläggning visar att föreningarna i snitt lägger ner 429 minuter i veckan, lite mer än sju timmar, på att träna.

Det inkluderar även konditions- och styrketräning, streaching, uppvärmning och nedjoggning.

På bollövningar lägger lagen i snitt ner 280 minuter i veckan – och det gör att kritiken i tidningen är stark. Tysk fotboll har i år inte nått några större framgångar, vare sig på klubb- eller landslagsnivå.

Men klubbarna försvarar sig.

– De flesta av våra killar är med i landslaget och har 70 matcher på en säsong. Då måste vi dra ner på våra tekniska träningar, säger Bayern Münchens tränare Ottmar Hitzfeld.

Mest tid med bollen tillbringar bottenlaget Köln, de lägger ner 389 minuter i veckan, minst är Bayern Leverkusen (214) och Bayern München (216 exklusive en träningsmatch).

Detta ska jämföras med italienska Milan som sedan flera år tillbaka tränar två gånger om dagen och har en åtta timmar lång arbetsdag som inkluderar lunch, videogenomgång och vila.

Anna Carlsson