Ny ödesmatch för Real Madrid

”Nu måste vi börja tänka som ett lag”

FOTBOLL

Tre bittra förluster har tagit "los galacticos" ner på jorden. I kväll är det upp till bevis för Real Madrid.

– Nu måste vi börja tänka som ett lag, säger lagkaptenen Raul inför derbyt mot Atletico.

På mindre än en månad har stjärnorna i Real Madrid slocknat.

Först kom det oväntade nederlaget i den spanska cupfinalen mot Real Zaragoza.

Drygt två veckor senare blev Real utspelat av franska Monaco och utslaget ur Champions League.

I helgen stod Madrid-klubben för en ny pinsam insats då man chockade publiken på Santiago Bernabeu genom att falla samman och förlora mot mittenlaget Osasuna med 3-0. Resultatet gav nöjda miner på Mestalla - Valencia tog över serieledningen och hotar att totalförstöra Reals säsong.

”Vi måste ge allt”

En seger för Real i kvällens heta derby mot Atletico Madrid är mer än nödvändig.

– Vi måste ge allt för varandra och vinna den här matchen. Efter förlusten mot Osasuna har vi insett att det bara är spelarna som kan rädda klubben ur denna situation, säger Raul.

Real Madrid har tillbringat de senaste dagarna på träningsanläggningen i La Manga. Ingenting skulle störa spelarna i förberedelserna för derbyt. Men riktigt så blev det inte. Drygt 1 200 supportrar fanns på plats under lagets första "stängda" träning.

Atletico sugna på revansch

Atletico Madrid kommer att sälja sig dyrt hemma på Vicente Calderon-arenan. De rödvita kämpar om spel i Europa nästa säsong och är revanschsugna efter fjolårets utklassning (0-4).

– Vi kommer att vara mer motiverade och fokuserade än någonsin. Vi måste komma ihåg att vi har tagit 35 av 48 möjliga poäng på hemmaplan och spela utan rädsla, säger tränaren Gregorio Manzano.

Båda lagen är försvagade inför den 134:e ligamötet klubbarna emellan. Atleticos supertalang Fernando Torres är avstängd efter utvisningen i förlustmatchen mot Malaga medan Real Madrid får klara sig utan den lårskadade anfallaren Ronaldo.

Emir Osmanbegovic