Ajax-stjärnor tvingas söka livvaktsskydd

Van der Vaart: Det är en mycket farlig situation

1 av 2
FRUKTAR FANSEN Zlatan och hans lagkamrater är oroliga inför mötet med Feyenoord.
FOTBOLL

Spelarna i Ajax fruktar för sina liv. I går beslutade Amsterdam-klubben att skärpa säkerheten kring sina stjärnor.

- Jag går inte ut ensam, säger mittfältaren Rafael van der Vaart.

I torsdags bröt helvetet ut efter en B-lagsmatch mellan rivallagen Ajax och Feyenoord. Ajaxhuliganer sprang in på plan och misshandlade flera Feyenoord-spelare. Värst skadad blev den chilenske mittfältaren Jorge Acuña, som fördes till sjukhus med hjärnskakning, skador på nacken och revbenen.

Nu fruktar spelarna i Ajax hämnd. Enligt rapporterna i holländsk media har klubben tagit beslut att öka säkerheten på träningarna och matcherna. Dessutom har några av lagets största namn hyrt in livvakter.

Vill inte kommentera

- Det här är en väldigt farlig situation. Efter de hoten jag har fått går jag inte ut ensam, säger lagkaptenen Rafael van der Vaart till tidningen De Telegraaf.

Sportbladet fick i går tag på Zlatan Ibrahimovics agent Carmino Raiola, som dock inte ville kommentera om Zlatan är en av spelarna som begärt livvaktsskydd.

Feyenoords representant i Norden, Jan Masterbroek, menar att det hela är ett rävspel som Ajax-styrelsen ligger bakom.

"Inget händer"

- Jag kan lova att ingenting kommer att hända. Vi har pratat med våra supportrar och de har försäkrat oss att inga hämndaktioner kommer att ske. Det här är typiskt Ajax, de försöker bolla över fokuset på oss, säger Masterbroek till Sportbladet.

Enligt Masterbroek kunde incidenten förhindrats om styrelsen i Ajax hade agerat mer professionellt.

"Ajax arroganta"

- Torsdagens händelser är ett resultat av arrogans från deras sida. Vi bad om att få spela matchen på ett säkrare ställe men de envisades med sin ungdomsarena. Och det gick som det gick.

Den holländska cupfinalen för B-lag mellan just Feyenoord och Ajax har ställts in. Matchen skulle spelas i Kerkrade den 17 maj.

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM