David Beckham kan tvingas lämna Real

”Han gör inte tillräckligt”

FOTBOLL

Inre stridigheter i Real Madrid kan tvinga bort David Beckham.

- Han gör inte tillräckligt, menar advokaten Enrique Sobrino som vill bli ny klubbpresident.

Då blir Chelsea ny adress?

David Beckhams snaggade frisyr är förstasidestoff i England i dag.

Englands lagkapten fortsätter att skapa rubriker.

Senast med ett rakat huvud.

I ett nytt försök att visa försoning med sin hårt prövade fru Posh visade en skallig David Beckham i går kväll upp sig utanför en privat fest i Londons Royal Albert Hall.

David Beckham utan hår på huvudet är förstasidestoff i England i dag.

Londonbesök irriterar

Men besöket i London skapar ny irritation i Real Madrid, där många i ledande ställning stör sig över att Beckham tillbringar för lite tid i den spanska huvudstaden.

Nu finns det planer på att få David Beckham såld.

Senare i sommar väljer medlemmarna i Real Madrid ny ledning och klubbpresidenten Florentino Perez utmanas av en grupp tunga medlemmar som leds av advokaten Enrique Sobrino - som gjort det till ett vallöfte att sälja Beckham, skriver både BBC, Soccernet och rad nätsajter i Spanien.

- Jag skulle lyssna på anbud från andra klubbar, sa Sobrino till spansk media igår.

Sobrino är även missnöjd med engelsmannen insats på fotbollsplanen, precis som han är besviken på stjärnor som Luis Figo och Roberto Carlos.

- Luis Figo skulle inte få fortsätta alls. Sen tror Roberto Carlos att han ska få sitt livs kontrakt, men det tänker vi inte ge honom.

Chelsea nästa?

Om David Beckham är till salu lär Roman Abramovich öppna plånboken i Chelsea, som vid flera tillfällen visat intresse för mittfältsstjärnan. Enligt BBC ska Abramovich vara beredd att betala 25 miljoner pund för att locka tillbaka Beckham till sin födelsestad London.

Vid en försäljning av de etablerade storstjärnorna vill Enrique Sobrino göra en storaffär med ärkerivalen Barcelona, i ett köp av hete brassestjärnan Ronaldinho.

Orsaken till det stigande missnöjet i de egna klubbleden är Real Madrids fiasko i Champions League, där laget åkte ut i kvarten, och chockerande förluster i både La Liga och den spanska cupfinalen.

Florentino Perez har länge ansetts vara ohotad som klubbpresident, men när titlarna nu uteblir stiger kraven på hans avgång.

Thomas Tynander