”Benfica vill ha Henrik Larsson”

Storklubben vill förstärka anfallet: Han är en stor målgörare

FOTBOLL

Benfica är intresserat av Henrik Larsson.

Den portugisiska storklubben uppges vilja värva "Henke".

- Tränaren Camacho vill ha en spelare som Larsson, säger en portugisisk källa till Sportbladet.

PORTUGAL NÄSTA? Henrik Larsson lämnar Celtic i sommar. Nu kopplas den svenske stjärnan ihop med portugisiska Benfica.

Spel i Portugal kan vara aktuellt för Henrik Larsson - även om han inte kommer till EM. Enligt uppgifter både i Portugal och Skottland är den anrika klubben Benfica - med starka svensktraditioner - intresserad av Larsson.

Enligt skotska Daily Record är Larsson mannen som ska hjälpa Benfica att ta upp kampen med Porto, laget som dominerat den portugisiska fotbollen i år och även lyckats nå semifinal i Champions League.

Gillas av tränaren

Sportbladets källor i Lissabon bekräftar uppgifterna.

- Benfica vill ha en ny anfallare och Larsson har visat att han är en stor målgörare.

Tränaren Camacho uppges vara förtjust i svenskens spelstil. Han är dessutom känd för att vilja ha etablerade spelare som visat vad de kan.

- Ska vi värva någon ska det vara en spelare som är mycket bättre än de vi redan har, sa han nyligen.

Benfica har i dag två starka anfallare i Nuno Gomez, portugisisk landslagsman, och Tomislav Sokota, som spelar i Kroatiens landslag.

- Men man känner av förlusten av Miklos Feher som dog så tragiskt under en match i början av året. Han var viktig för anfallsspelet och Benfica vill förstärka laget framåt, säger en annan av Sportbladets portugisiska källor.

Klubben uppges dock vara ovillig att förhandla med Henkes agent Rob Jansen. Benfica vill ha den svenske målkungen så billigt som möjligt eftersom han blir kontraktslös till sommaren.

- Man tror att agenten kan göra affären dyrare, säger en källa.

Henke vill söderut

Jansen känner inte till det portugisiska intresset och dementerar uppgifterna om att Benfica redan varit i kontakt med Celtics storstjärna.

- Flera klubbar har visat intresse för Larsson, men vi har inte hört något från Benfica. Vi kommer att sätta oss efter säsongen och först då kommer Henrik att bestämma var han vill gå, säger Jansen till Sportbladet.

Larsson själv vill till varmare breddgrader, som han sa nyligen till Sportbladet:

- Det är vad jag velat hela tiden, att komma till södra Europa. Vi får se om det är någon som vill ha mig, om det dyker upp något intressant.

Turerna kring Henke

Jennifer Wegerup, Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM