Real mot Barcelona – giganternas kamp

Barça har 15 raka utan förlust: Vi spelar för att vinna

1 av 3
FOTBOLL

I kväll är det dags för "El Clásico" - derbyt mellan de spanska gigaterna Real Madrid och Barcelona.

- Vi kommer att ha hela fotbollsvärldens ögon på oss, säger Reals tränare Carlos Queiroz.

"El Clásico" har alltid varit den absolut största matchen i den spanska ligan, oavsett tabelläget.

Årets kamp på Santiago Bernabeu är extra viktig för hemmalaget Real Madrid. Klubben slåss med Valencia om ett ligaguld och har egentligen inte råd att tappa poäng - inte ens mot Barça.

Ronaldo borta

- Derbymatcherna är alltid speciella och svåra. Barcelona har gjort en stark andra halva av säsongen och värvningen av Davids har visat sig vara väldigt viktig. Men Barcelona är inte bara Davids, de har även spelare som Ronaldinho, Saviola och Puyol, säger Queiroz.

En som definitivt missar kvällens drabbning är Reals anfallare Ronaldo. Brassen dras med en envis lårskada och vill inte riskera resten av säsongen.

- Jag ville verkligen spela. Det är de här matcherna jag trivs bäst i, säger Ronaldo som avgjorde decembermötet på Nou Camp.

Ingen seger sen 1997

Barcelona har bara lyckats segra i tolv av lagens 73 ligamöten i Madrid. Senaste gången den katalanska klubben åkte hem med tre poäng från Santiago Bernabeu var 1997. Barca är dock stärkt av 15 raka matcher utan förlust och kommer att sälja sig dyrt.

- Vi kommer att spela för att vinna. Vi måste ha rätt inställning och njuta av denna match som ses av hela världen, säger Barcelonas tränare Frank Rijkaard.

Även gästerna har skadebekymmer. Den formstarke högeryttern Luis Garcia missar matchen och in går Luis Enrique - en gammal Real-spelare.

Barcelona har övertaget under de tio senaste säsongerna

TV 4 plus – 19.30.

Emir Osmanbegovic