Här gör Barcelona ligan hetare...

Rijkaard efter lagets sköna vändning: Allt är fortfarande möjligt

1 av 2 | Foto: AP
Med fyra minuter kvar av matchen lyfte Ronaldinho snyggt bollen till en friställd Xavi som gjorde segermålet till 2-1. Barcelona är nu bara fyra poäng bakom Real Madrid och fem poäng efter serieledande Valencia. Fortsättning följer...
FOTBOLL

I 58 minuter var Barcelona ett uddlöst, utspelat och förnedrat lag.

Då kom vändningen - och helt plötsligt är Barca en av guldkandidaterna.

- Allt är fortfarande möjligt, säger tränaren Frank Rijkaard efter 2-1-segern mot Real Madrid.

Äntligen fick Barcelona vinna på Santiago Bernabeu. Lagets första bortaseger mot Real Madrid sedan 1997 gör att toppstriden i den spanska ligan numera handlar om tre lag.

Men det krävdes en hel del tur, en utvisning och en magisk chip.

Hur Real Madrid lyckades men konsten att inte få in bollen bakom Barcelonas målvakt Victor Valdez i den första halvleken kommer att förbli en gåta. Vid flera tillfällen studsade bollen som en flipperkula i Barcelonas straffområde och Real missade ett tiotal solklara målchanser.

Kluivert kvitterade

Just därför kändes Santiago Solaris ledningsmål i den 54:e matchminuten fullt rättvis.

Men bara minuter senare kvitterade den inbytte holländaren Patrick Kluivert - på Barcelonas första riktiga målchans.

Efter kvitterigen kollapsade Real Madrid fullständigt. Portugisen Luis Figo, en av planenes giganter, åkte på sitt andra gula kort och fick lämna planen. Barcelona växte och växte och i den 86:e matchminuten kom avgörandet. Brassen Ronaldinho chippade bollen över Real Madrids backlinje, friställde Xavi och 1-2 var ett faktum.

- Utvisningen av Figo var avgörande. Victor Valdez gjorde några mirakelräddningar. Men vi vann för att hela laget spelade väldigt bra, säger Rijkaard.

Bara fyra bakom...

Barcelonas form är att beundra. Laget har inte förlorat på de 16 senaste matcherna i den spanska ligan och är helt plötsligt bara fyra poäng bakom Real Madrid och fem poäng bakom serieledande Valencia. Fyra omgångar återstår och tränaren Rijkaard har inte gett upp gulddrömmen.

- Det är fortfarande matematiskt möjligt, men då måste de andra lagen tappa poäng. Men vi siktar på att vinna de återstående matcherna, säger Rijkaard.

Frågan är om inte Barcelonas enorma uppryckning kan räcka hela vägen?

Fem punkter – varför Barcelona kunde besegra Real Madrid

Sportbladet tippar guldstriden i Spanien

Tabelltoppen just nu

Emir Osmanbegovic