Maradona: Låt mig se landskampen

Tillståndet bättre uppger argentinska medier

FOTBOLL

Diego Armando Maradona vårdas fortfarande vid intensivvårds- avdelningen på Suizo Argentina-sjukhuset i Buenos Aires.

Men enligt läkarna svarar han nu bättre på behandlingen – och Maradona själv vet vad han vill.

Foto: AP
Tummen upp Maradona minuterna innan han fördes till sjukhus med svåra hjärtproblem. Nu vill han se landslaget matcha mot Marocko.

Enligt tidningen La Nacion har legendaren bett att få se kvällens landskamp mellan Marocko och Argentina på tv, skriver nyhetsbyrån AP.

43-årige Maradona har numera kopplats ifrån respiratorn. Han har satts på en särskild diet och svarar på behandlingen mot hjärt- och lunginflammationen enligt sjukhusets läkare.

Under tisdagen kom rapporter om att tillståndet för Maradona förbättrats – och att han önskade det argentinska landslaget lycka till i matchen mot Marocko.

Enligt den ansedda tidningen La Nacion har Maradona nu även framfört önskemål om att få se matchen på tv, skriver AP. Det framgår inte om läkarna verkligen tänker låta honom göra det.

Maradona fördes akut till sjukhus den 18 april med svåra hjärtproblem. I januari 2000 drabbades han av svåra hjärtproblem vid en semester i Uruguay. Maradona har flera gånger varit inlagd på behandlingshem för att bli av med sitt drogberoende.

Rickard Westman