Fiorentina vill ha Magnus Hedman

Spioner studerade den svenske målvakten i Portugal

FOTBOLL

Fiorentina är intresserat av Magnus Hedman.

Den italienska, anrika klubben hade folk på plats för att se honom mot Portugal.

- Det stämmer att det finns intresse hos dem, säger Magnus Hedman.

Ancona har redan åkt ur serie A, men Magnus Hedman kan ändå bli kvar i Italien. Fyra italienska klubbar visar intresse för honom. Den mest angelägna är Fiorentina, som ligger sex poäng efter serieledande Palermo i serie B. "Viola"hade observatörer på plats i Coimbra i onsdags kväll för att följa Magnus Hedman i landskampen mot Portugal.

- Fiorentina vill förstärka med en ny målvakt och är mycket intresserade av svensken, säger en av Sportbladets italienska källor.

Magnus Hedman bekräftar uppgifterna.

- Intresset från Fiorentina känner jag till, men jag visste inte att de var här (i Coimbra), säger han.

De andra klubbarna som uppges följa svensken är Bologna och Empoli. Även Siena sägs ha ett visst intresse. Samtliga är serie A-klubbar även om Siena, och framför allt Empoli, är nedflyttningshotade.

Han har ett bra psyke...

- Man vet att Hedman inte varit i toppform på ett bra tag, men man vet också att det är en målvakt med potential. Dessa klubbar tror inte att han är slut. Han har varit landslagsmålvakt så länge, är rutinerad och har ett bra psyke, säger källan.

Magnus Hedman lånades i början av året ut från skotska Celtic till Ancona, som denna säsong varit bottenlag i serie A. Där spelade han bara en match innan han skadade knät.

- Det har varit tungt, men nu verkar det ha vänt, säger Hedman.

Spelade i helgen

I helgen spelade han 90 minuter mot Chievo och gjorde en bra match. Mot Portugal stod han en halvlek och gjorde även där en godkänd insats.

- Det mesta de sköt gick över målet och på deras mål kan jag inte göra mycket, men jag är rätt nöjd. Det var skönt att vara tillbaka och stå i landslaget igen, sa Hedman till Sportbladet i Coimbra, efter matchen.

Observatörerna från Fiorentina uppges ha uppskattat svenskens insats, men vill se mer. Den toskanska anrika klubben har tidigare haft ögonen på Hedman, redan innan klubben 2002 flyttades ner i serie C2 på grund av sin ekonomiska kollaps.

Klubben har haft många välkända svenskar som Sven-Göran Eriksson, som tränare, och Kurt Hamrin och Glenn Hysén som spelare.

Magnus Hedman trivs i Italien som land, men kan i nuläget inte säga så mycket om sin framtid.

- Jag måste se vad som händer med Celtic, jag kan inte säga mycket nu, säger Hedman.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM