Drömmålet som knäckte Real Madrid

Reserven Capdevilas kanonskott avgjorde för Deportivo

FOTBOLL

Här är drömmålet som sänkte stjärnlaget Real Madrid.

Joan Capdevilas projektil kan ha avgjort den spanska ligan.

– Det kommer att bli riktigt tufft, men ligan är inte avgjord än, säger Real Madrids coach Carlos Queiroz.

Drömträffen. I den 69:e minuten fick Deportivo en frispark 25 meter från målet. Djalminha och Mauro Silva petade bollen till Joan Capdevilas, som fick drömträff.

Det var med sänkta huvuden stjärnorna i Real Madrid lämnade Estadio Riazor i La Coruna i går. Efter tre förluster på fyra matcher kan ligaguldet ha glidit dem ur händerna och eftersom laget redan är utslaget ur både Champions League och den spanska cupen kan drömlaget nu bli helt utan titlar i år.

Och på planen imponerade inte storstjärnorna i går.

Zinedine Zidane blev utvisad, David Beckham och Ronaldo blev utbytta och Raul och Luis Figo kunde inte spräcka José Molinas nolla.

Och Roberto Carlos fick se en uppvisning i det han länge varit bäst på: att dundra in frisparkar.

Roberto Carlos, vänsterback i Real Madrid, har i många år varit den mest målfarliga vänsterbacken i världen. Men sina stenhårda skott och offensiva utflykter har han avgjort många matcher.

Men i går fick han efter matchen ödmjukt tacka La Corunas vänsterback Joan Capdevila, 26, för en fin lektion.

Casillas chanslös

I den 69:e matchminuten slog Capdevila till – och avgjorde kanske samtidigt den spanska ligan med ett av årets vackraste mål.

Efter en frisparksvariant där brassarna Djalminha och Mauro Silva petade fram bollen till Capdevila som fick drömträff.

Real Madrids målvakt Iker Casillas hade fri sikt, men var ändå fullkomligt chanslös på det stenhårda skottet som skruvade sig upp i det vänstra krysset.

Bänkades revansch

La Coruna valde att vila några av sina bästa spelare (Naybet, Romero, Luque, Valeron bland andra) till den andra semifinalen i Champions League, mot Porto på onsdag, och luftade några av reserverna.

Capdevila var en av dem.

Den första målskytten Diego Tristan en annan.

– Dom som normalt inte spelar visade i kväll att dom också kan göra bra ifrån sig, säger Joan Capdevila.

Oturen grinade annars Real Madrid i ansiktet i den första halvleken.

Esteban Cambiasso träffade stolpen på Rauls inlägg, Ronaldo sköt i stolpen på ett genombrott, Raul sköt i ribban från straffområdeslinjen och Zinedine Zidane blev utvisad efter två gula kort.

Och så gjorde Diego Tristan 1–0 till La Coruna på en av de få chanser hemmalaget skapade i den första halvleken.

Valencia kan rycka

Valencia kan i dag rycka till ett fyrapoängsförsprång om man besegrar Betis hemma på Mestalla och öppna dörren för den andra spanska ligatiteln på tre år. Samtidigt kan Barcelona, vid seger i derbyt mot Espanyol i kväll krypa upp till bara en poäng bakom Real.

– Det kommer att bli tufft, men ligan är inte över än. Vi hoppas fortfarande, vi måste vara positiva, säger Reals coach Carlos Queiroz.

Världens bästa lag är illa ute i jakten på ligaguldet

Daniel Brändh