"Jag vill ta en plats i Monaco"

Farnerud gör succé - drömmer om sitt gamla lag

FOTBOLL

Pontus Farnerud gör succé i Strasbourg - och kan vara på väg tillbaka till Champions League-finalisten Monaco.

- Det är klart att jag är sugen, säger Farnerud till Sportbladet.

Pontus Farnerud i kamp med Juan Pablo Sorin.

Inför säsongen lånades Monaco-proffset Pontus Farnerud ut till mittenlaget Strasbourg. Efter ett kanonår kan han vara på väg tillbaka till Monaco.

- Klubbarna diskuterade min situation i samband med matchen i onsdags. Det blir nog inget definitivt beslut innan Monaco har spelat Champions League-finalen. De har ju också slutspurten i ligan att tänka på, säger Pontus.

En av lagets bästa spelare

Farnerud har fått ta stort ansvar på Strasbourgs mittfält och har utvecklats till en av lagets bästa spelare. 23-åringen har spelat i stort sett samtliga matcher i den franska ligan och belönats med en plats i den svenska EM-truppen.

- Jag trivs jättebra i Strasbourg och känner förtroende från tränaren, lagkamrater och fansen. Samtidigt blir man sugen på en ny chans i Monaco när man ser hur bra det går för laget.

Tror du att du kan slå dig in i Monacos startelva?

- Vi pratar om ett av Europas bästa lag med många duktiga spelare. Men helt omöjligt är det inte, man får kämpa på. Jag var ordinarie en längre tid innan den förra säsongen.

Vad säger du om Monacos framfart i Champions League?

- Jag visste att det är ett bra lag, vi blev tvåa i ligan förra året och vann dessutom cupen. Men att de skulle gå hela vägen till final i Champions League trodde jag inte, säger Farnerud.

Emir Osmanbegovic